DTC maakt het zichzelf onnodig lastig maar wint van Manderveen

geplaatst op: 28-04-2019

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk (Nick Huusken)

Na de 1-2 nederlaag tegen SVV '91 stond er voor DTC maar één ding op het spel in Manderveen: de volle winst pakken tegen de laagvlieger. De uitploeg begon dan ook fel aan de wedstrijd en al na een paar seconden had het 0-1 kunnen staan. Tebbe passeerde zijn man aan de rechterkant van het veld en gaf voor op Nijhuis. Die kwam goed voor zijn tegenstander, maar zijn inzet vloog net naast.

De volgende kans voor DTC was wél raak: een goede bal van Scholte Lubberink zette Olde Keizer vrij voor het doel van Manderveen. De aanvaller was eerder bij de bal dan de keeper en wist deze over de doelman heen in het doel te schieten. Een prima doelpunt van de uitploeg vroeg in de wedstrijd.

Manderveen werd van het kastje naar de muur gestuurd en had geen enkel verweer tegen het prima spelende DTC. Tebbe kwam al snel in gevaarlijke positie voor het Manderveen-doel, maar zijn schot vloog over. De thuisploeg was voor het eerst gevaarlijk uit een hoekschop: een speler kon de bal richting het doel van Visschedijk koppen, maar de keeper zat er goed bij en hield de bal uit zijn doel.

Dit moment van gevaar was voor de thuisploeg geen teken om beter te gaan voetballen. De spelers van Manderveen maakten overtreding na overtreding en scheidsrechter Van Meenen trad goed op. Het leek wachten op het volgende doelpunt van DTC, maar die viel niet. Een vrije trap van Scholte Lubberink werd van richting veranderd en ging over. Niet veel later kwam Olde Keizer nog gevaarlijk voor het Manderveen-doel, maar hij zag zijn inzet voorlangs vliegen.

Met nog vijf minuten op de klok in de eerste helft begon DTC met een 'schotenvuur' op het Manderveen-doel. Tebbe kreeg een schotkans en nam de bal vanuit de lucht meteen op de pantoffel. Hij raakte de bal echter niet goed waardoor deze over vloog. Ook Nijhuis kreeg een kopkans, maar ook deze vloog over. De grootste kans was net voor het rustsignaal voor Olde Keizer. Tebbe passeerde zijn man aan de rechterkant van het veld en gaf voor op zijn aanvalspartner, maar een polletje gooide roet in het eten: weer vloog de bal hoog over.

DTC begon dus met een kleine voorsprong aan de tweede helft. Het ontbrak de uitploeg in de tweede helft aan een goede eindpass. Het overgrote deel van het balbezit was voor DTC, maar de kansen werden niet benut. Tebbe passeerde twee verdedigers, maar zijn schot ging voorlangs. Ook een snelle counter leverde gevaar op voor DTC: Nijhuis gaf de bal af op Tebbe, maar zijn schot werd door de Manderveen-keeper gekeerd.

Halverwege de tweede helft dacht Manderveen voor het eerst gevaarlijk te worden. Een aanvaller kwam aan de rechterkant van het veld in balbezit en gaf voor op een volledig vrijstaande medespeler. Dat deed hij alleen wel in buitenspelpositie en DTC-grensrechter Peters vlagde de situatie dan ook af. Zijn vlagsignaal werd door scheidsrechter Van Meenen overgenomen.

Het ongeloof nam langs de lijn ondertussen toe. DTC creëerde kans na kans, maar nog steeds was de stand 0-1. Er leek een soort van nervositeit in het spel van DTC te sluipen. Met het eindsignaal in zicht leed het veel onnodig balverlies, maar Manderveen was absoluut niet bij machte iets fatsoenlijks te doen met de bal. Het was Roel Potijk die de wedstrijd op slot had kunnen schieten: hij kapte een aantal keer in gevaarlijke positie, maar schoot de bal vervolgens naast.

Zo liep de wedstrijd richting zijn einde. Manderveen probeerde het met lange ballen, maar écht gevaar leverde het geen moment op. Een spits kon nog een keer schieten, maar zijn schot werd gekraakt en was een simpele prooi voor Visschedijk, die maar weinig te doen had deze middag. Na een aantal minuten blessuretijd besloot scheidsrechter Van Meenen, die zijn handen vol had aan het fysieke spel van de Manderveen-spelers en meerdere kaarten moest trekken, af te fluiten.

Zo maakte DTC het zichzelf onnodig moeilijk door kans na kans te verprutsen. Als het 0-6 was geworden in het voordeel van de uitploeg had niemand er over kunnen klagen, maar de punten gaan mee naar Lattrop en Tilligte en daar draait het voor DTC op het moment om. Man of the Match was Rik Groeneveld, die goed zijn mannetje stond in de defensie bij DTC. Aanstaande zondag de volgende wedstrijd voor DTC: in Tilligte wordt er om 14:00 uur afgetrapt tegen avc Heracles.