DTC ondanks goede eerste helft ook onderuit tegen Eilermark

geplaatst op: 25-02-2024

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk; Mick Fox, Mark Hesselink, Wout Potijk (Mart Scholte Lubberink), Rik Groeneveld; Jelco Nijhuis, Wout Groeneveld, Daan Groener (Jurriën Arends), Niels Wessels (Wessel Weusthof); Sam Tebbe en David Westerhof (Roel Potijk).

Op Sportpark Eilermark speelden GVV Eilermark en DTC '07 een belangrijke wedstrijd in de strijd om directe degradatie te ontlopen. Hekkensluiter DTC verloor vorige week van Heeten en kan de drie punten goed gebruiken. Eilermark verloor vorige week met 2-1 op bezoek bij Reutum. De wedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 3-2 overwinning voor DTC.

De wedstrijd in Glanerbrug werd gespeeld op kunstgras. Bij DTC ontbrak trainer Paul Ottenhof wegens ziekte en dus stond assistent-trainer Cas Bruns aan het roer. De teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Eilermark had veelal de bal en DTC wachtte geduldig af. Na een kwartier was de eerste kans voor DTC. Sam Tebbe was dichtbij na een scherpe vrije trap van Mark Hesselink. De kans voor Jelco Nijhuis daarna was nog groter, maar hij kreeg de bal van dichtbij niet tussen de palen. Daarna meldde ook Eilermark zich voor het eerst voor het doel. Een schot rolde net voorlangs.

De beurt was daarna weer aan DTC. Na een snelle tegenaanval stuurde David Westerhof Niels Wessels de diepte in. Hij kon vrij richting de keeper lopen, had Tebbe ook nog naast zich, maar schoot zelf raak in de korte hoek, 0-1. Daarna herstelde het wedstrijdbeeld van voor de openingstreffer weer. De thuisploeg aan de bal en DTC achteroverleunend wachtend op een foutje. Die tactiek werkte goed, want los van het feit dat DTC op voorsprong stond, wist Eilermark ook bar weinig te creëeren. Vlak voor rust kreeg de spits van dichtbij nog een mogelijkheid, maar hij mistte de bal volledig waarna Jordi Visschedijk de bal kon oprapen. Ruststand 0-1.

Eilermark kwam in de tweede helft al snel langszij. Een hoekschop van de thuisploeg bleef hangen op de rand van de zestien. Een schot dat onderweg nog werd aangeraakt verdween hoog in de korte hoek, 1-1. Tien minuten later wist Eilermark de wedstrijd helemaal om te draaien. Na te makkelijk verdedigen werd een speler van Eilermark vrij voor Visschedijk gezet. Hij faalde niet en scoorde de 2-1.

DTC leek het helemaal kwijt in de tweede helft. Het was geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft op voorsprong stond en niet in de problemen kwam. Eilermark daarentegen was ook wel dodelijk effectief met de kansen die het kreeg. De volgende aanval over rechts werd laag voor het doel gebracht en door een speler van Eilermark simpel binnen gewerkt 3-1. Zo gaf DTC binnen twintig minuten in de tweede helft drie doelpunten weg. Het probeerde met een wissel (Wessel Weusthof voor Niels Wessels) de wedstrijd alsnog om te draaien. Al snel claimde DTC een strafschop na een vermeende overtreding op Tebbe en ondanks dat het van een afstandje ook op een strafschop leek, ging de scheidsrechter er niet in mee.

DTC gaf nog niet op en ging opzoek naar een doelpunt. Tebbe kreeg nog een goede mogelijkheid, maar hij kopte net over uit een vrije trap van Hesselink. Typerend voor de tweede helft was de volgende kans van Eilermark. Een schot uit de tweede lijn werd wederom van richting veranderd en viel ook nog binnen, 4-1. Vlak voor tijd deed invaller Wessel Weusthof nog wat terug na een ingestuurde hoekschop. Hij bepaalde de eindstand op 4-2.

Zo leed DTC voor de tweede week op rij een nederlaag tegen een directe concurrent. Het kon een goede eerste helft, waarin geen vuiltje aan de lucht leek, geen goed vervolg geven en leed uiteindelijk dus een nederlaag. Vleugelspeler Niels Wessels werd 'Man of the Match'. Volgende week speelt DTC weer een thuiswedstrijd. Op Sportpark Lattrop komt Sc. Overwetering op bezoek. De aftrap is om 14:00.