DTC op rozen in titelstrijd na winst in extra tijd tegen Overdinkel

geplaatst op: 16-04-2023

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Daan Groener (Rutger Hof), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox; Wout Groeneveld, Mark Hesselink (Lars Arens), Jelco Nijhuis, Niels Wessels (Jurriën Arends); David Westerhof en Wessel Weusthof (Nick Huusken).

LATTROP - Na een vrij paasweekend werd de competitie in de 4e klasse A weer hervat. Met nog vier wedstrijden te gaan en drie punten voorsprong op SV De Lutte speelde koploper DTC een thuiswedstrijd tegen Sportclub Overdinkel. DTC heeft geen goede herinneringen over gehouden aan de wedstrijd eerder dit seizoen. Toen kon het bij een overwinning de eerste periodetitel in de wacht slepen, maar het ging met 3-1 onderuit. Genoeg motivatie dus om dit keer wel drie punten over te houden aan de wedstrijd.

De teams waren aan elkaar gewaagd in de openingsfase. Aan beide kanten werden speldenprikjes uitgedeeld, maar van grote kansen was geen sprake. Na ruim twintig minuten werd DTC voor het eerst echt gevaarlijk. Niels Wessels werd de diepte in gestuurd en kon alleen richting het doel lopen. Net buiten de zestien werd hij gevloerd door een verdediger. Iedereen dacht aan een doorgebroken speler en dus een rode kaart, maar de scheidsrechter was coulant een toonde de gele kaart. De vrije trap werd door Pim Scholte Lubberink in de muur geschoten.

Net als in de uitwedstrijd bleek Sportclub Overdinkel een lastige tegenstander voor DTC. Het had moeite om kansen te creëeren tegen de club uit Overdinkel. De spelers schuwden de duels niet, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers in de eerste helft niet. Nadat de doelman van Sportclub Overdinkel geblesseerd het veld moest verlaten dacht DTC direct op voorsprong te komen. Een vrije trap van Wout Potijk werd voor het doel gebracht, door niemand aangeraakt en belandde in het doel. Het doelpunt ging echter niet door doordat Scholte Lubberink hinderlijk buitenspel stond. Ruststand 0-0.

DTC moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft mocht het de wedstrijd winnend willen afsluiten, maar het was Sportclub Overdinkel dat als beste uit de kleedkamer kwam. Het creëerde in korte tijd een serie van gevaarlijke momenten. Het eerste moment, een hard schot, ging nog redelijk ongevaarlijk naast, maar het volgende moment was een stuk gevaarlijker. Een lage voorzet kwam net achter een aanvaller van de bezoekers, waardoor de inzet naast ging. Enkele minuten later moest doelman Jordi Visschedijk in actie komen. Hij bracht adequaat redding en voorkwam een achterstand.

Trainer Wilco Broekhuis greep in en bracht met Nick Huusken en Rutger Hof twee verse krachten binnen de lijnen. De bezoekers werden wel minder gevaarlijk, maar DTC bleef aanvallend nog steeds zeer pover. De tijd tikte langzaamaan weg en puntverlies leek aanstaande. Visschedijk hield DTC een kwartier voor tijd met een uitstekende redding nog in wedstrijd, waardoor DTC in de slotfase nog mocht hopen op een overwinning.

Enkele minuten voor tijd kreeg invaller Huusken na een verre inworp van Wout Potijk een prima mogelijkheid, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van de gasten. Het was een van de spaarzame schoten tussen de palen van DTC. In de blessuretijd ging DTC echter alsnog met de drie punten aan de haal. Nadat een lange bal werd doorgekopt belandde deze voor de voeten van Huusken en die schoot beheerst binnen, 1-0. De ontlading was gigantisch bij spelers en staf, maar er waren toch nog een paar minuten te spelen. Daarin dacht Sportclub Overdinkel nog langszij te komen, maar een doelpunt ging niet door wegens buitenspel.

De blijdschap bij het eindsignaal was dan ook groot. Niet alleen omdat DTC enigszins tegen de verhouding in had gewonnen, maar ook omdat naaste concurrent SV De Lutte twee punten had laten liggen in de wedstrijd tegen Borne. Doelman Jordi Visschedijk hield zijn ploeg in de wedstrijd en werd 'Man of the Match'. Door de resultaten op de andere velden staat DTC nu vijf punten voor op UD Weerselo en SV de Lutte en zes punten voor op KOSC. In theorie kan het dus volgende week bij een overwinning al kampioen worden, maar dan moeten de concurrenten allen punten laten liggen. Volgende week speelt DTC een op papier lastige uitwedstrijd tegen SV Enter. De aftrap op Sportpark De Krompatte is uiteraard om 14:00.