DTC pakt in extremis de volle buit op bezoek bij SV De Lutte.

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

 

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

DTC pakt in extremis de volle buit op bezoek bij SV De Lutte.

geplaatst op: 16-10-2022

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Daan Groener, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis, Mark Hesselink; Niels Wessels (Nick Huusken), Sam Tebbe en David Westerhof (Wessel Weusthof).

 

DE LUTTE - In de vierde wedstrijd van het seizoen ging DTC op bezoek bij SV De Lutte. De thuisploeg had net als DTC zes punten verzameld. De Lutte heeft daar echter wel éém wedstrijd minder voor nodig gehad. De op papier zware uitwedstrijd werd gespeeld op het onlangs aangelegde kunstgrasveld.

 

Het eerste gevaarlijke moment in de wedstrijd was voor DTC. Na een snelle uitval via Hesselink wist Wessels de bal in een kansrijke situatie net niet bij Westerhof te krijgen. Niet lang daarna wederom een gevaarlijk moment in de omschakeling voor DTC. Westerhof werd echter gevloerd door een verdediger en de vrije trap leverde niets op.

 

Na ruim een kwartier meldde ook De Lutte zich voor het doel. De spits van de thuisploeg kreeg veel ruimte, maar kreeg het niet voor elkaar om een schot te lossen. Hij legde de bal breed op een medespeler, maar dienst lage voorzet kon door Visschedijk gepakt worden. In het vervolg van de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. De Lutte had het meeste balbezit en DTC koos de momenten uit om druk te zetten.

 

Vlak voor de rust combineerde DTC zich een weg door de blauwe defensie. Tebbe stak Nijhuis de diepte in en hij wist de bal nog net langs de uitkomende keeper te tikken. De bal rolde tergend langzaam naar het doel toe en Westerhof gaf de bal op de lijn nog net het laatste zetje mee, 0-1.

 

In de tweede helft was er direct een gevaarlijke countermogelijkheid voor DTC, maar net als in de eerste helft maakte een speler van De Lutte een overtreding, dit keer op Potijk. De thuisploeg was daarna tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker. Eerst schoot de spits van dichtbij een volley hoog over en daarna belandde de bal uit een hoekschop tegen de lat aan. DTC bleef echter op voorsprong.

 

Zo'n tien minuten later wist DTC die voorsprong zelfs te verdubbelen. Tebbe kon de bal onderscheppen na een te korte terugspeelbal van een verdediger van De Lutte en hij legde de bal breed op de meegelopen Westerhof. De nam de bal aan, omspeelde de doelman en schoot met rechts binnen, 0-2. Heel lang bleef die marge van twee echter niet staan. Twee minuten na de goal van Westerhof maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. DTC kreeg de bal niet goed weg uit de zestien en een speler van De Lutte schoot hard binnen, 1-2.

 

DTC trok zich daarna wat terug, maar werd in de omschakeling eigenlijk nog gevaarlijker dan De Lutte. Wessels onderschepte een bal en kon doorlopen naar de keeper, maar zijn schot werd gepareerd door de doelman. Invaller Huusken kreeg daarna ook een schietmogelijkheid, maar hij schoot net naast. Tien minuten voor tijd maakte De Lutte alsnog de gelijkmaker. De fysiek sterke spits van de thuisploeg draaide zich vrij en schoot binnen, 2-2.

 

In de laatste minuten probeerde DTC het gelijkspel over de streep te trekken, maar het werd nog mooier voor de mannen uit Lattrop en Tilligte. Diep in blessuretijd schatte de doelman van De Lutte een hoge bal verkeerd in en Huusken was er als de kippen bij om de 2-3 binnen te tikken en DTC zo alsnog de drie punten te bezorgen.

 

Zo zal DTC deze middag niet snel vergeten en is het met 9 punten uit vier wedstrijden  uitstekend aan de competitie begonnen. Rik Groeneveld speelde een ijzersterke wedstrijd en werd 'Man of the Match'. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor DTC. De eerstvolgende wedstrijd is op 30 oktober in Tilligte tegen SV Almelo.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte