DTC redt het niet tegen Diepenheim en loopt promotie mis

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

DTC redt het niet tegen Diepenheim en loopt promotie mis

Jordi Visschedijk; Jelle ten Dam, Pim Scholte Lubberink, Mark Hesselink, Wout Potijk (Ruben Arends); Rutger Hof, Wout Groeneveld (Lars Arens), Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk (Nick Huusken)

Onder een brandende zon namen DTC en Diepenheim het op het complex van Rood Zwart tegen elkaar op. De winnaar verzekerde zich op deze beslissingsdag van een plek in de vierde klasse.

Het was DTC dat prima begon. Een goede pass van Olde Keizer zorgde ervoor dat Tebbe in gevaarlijke positie voor het doel van Diepenheim kwam. De keeper voetbalde echter uitstekend mee en was net op tijd bij de bal, voordat Tebbe aan kon nemen. Diepenheim begon door het vroege drukzetten van DTC matig aan de wedstrijd. De volgende kans was voor Hof: de middenvelder van DTC kwam na een goede bal van Nijhuis in gevaarlijke positie aan de bal. Zijn aanname was echter niet goed genoeg, waardoor de keeper reddend op kon treden.

Aan de andere kant was het vanuit het niets wel meteen raak. Een voorzet vanaf rechts belandde via via bij de aanvaller van Diepenheim, die geen moment twijfelde en het leer vanuit de lucht knap achter een kansloze Visschedijk schoot. Een tegenvaller voor DTC.

Na deze treffer van Diepenheim was DTC de kluts even kwijt. Er was veel onrust aan de bal en de fusieclub had moeite de bal in de ploeg te houden. Diepenheim kwam een aantal keer dreigend voor het doel van DTC, maar kansen leverde het niet op.

En het ging van kwaad tot erger voor DTC, want na ongeveer een half uur spelen moest het team met tien man verder na een wat onbesuisde tackle van Ten Dam. Scheidsrechter Blok twijfelde niet, greep meteen naar zijn achterzak en toonde Ten Dam een rode kaart. Een zware straf.

Diepenheim probeerde voor rust de score te verdubbelen. Een voorzet belandde randje zestien voor de voeten van een Diepenheim-speler, maar diens schot werd goed gestopt door Visschedijk. Na de rust was het DTC dat de draad weer oppakte. De persoonlijke duels werden gewonnen en Diepenheim stond dan wel met een man meer, maar dat was aan de verhoudingen op het veld niet te zien. Scholte Lubberink zorgde voor het eerste gevaar van DTC in de tweede helft, maar zijn schot werd gestopt door de keeper van Diepenheim.

Niet veel later kwam Diepenheim goed weg toen een speler hands maakte op de rand van het zestienmetergebied. Arbiter Blok nam het echter niet waar, het spel ging verder. DTC liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een goede voorzet van Olde Keizer werd door Tebbe richting het doel gekopt, maar de inzet van de spits vloog naast.

Ondertussen bracht DTC-trainer Telgenhof Oude Koehorst de rappe aanvaller Huusken in het veld. Hij zorgde voor onrust in de defensie van Diepenheim, maar de bal viel maar niet goed voor DTC. Diepenheim kwam tot aan diep in de tweede helft niet verder dan een paar ongevaarlijke schoten van afstand. 

Tien minuten voor tijd dacht Olde Keizer DTC op een verdiende 1-1 te zetten. Zijn schot van net buiten het strafschopgebied verdween via de binnenkant van de paal aan de andere kant van het doel over de achterlijn. Het zat DTC in deze fase van de wedstrijd niet mee, terwijl de defensie van Diepenheim kraakte. Aan de andere kant van het veld liet DTC door het aanvallende spel ruimtes vallen voor de rappe spitsen van Diepenheim. Een aanvaller kwam oog in oog met DTC-keeper Visschedijk, maar Wout Potijk liep goed mee en wist nog een been tegen het schot te krijgen. Hierdoor kon Visschedijk keren. Een andere inzet van Diepenheim werd door Hesselink net voor de lijn weggehaald.

DTC probeerde het wel en ook keeper Visschedijk ging nog mee naar voren, maar het mocht niet baten. Tebbe schoot nog een keer, maar zijn inzet vloog hoog over. Man of the Match deze wedstrijd was Rutger Hof, die veel meters maakte en het de Diepenheim-spelers constant lastig maakte. 

Zo eindigt een prima seizoen voor DTC in mineur. Nog nooit haalde de club zoveel punten als dit seizoen (54) en ook werd er nog nooit zo vaak de nul gehouden. Tegen Diepenheim speelde het team ongeveer een uur met een man minder, maar dat was op het veld niet te zien. Er werd gevochten voor elkaar en als het team op deze voet doorgaat strijdt het volgend seizoen gewoon weer om promotie. 

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9 te Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1 te Tilligte
Telefoon 0541-221449