DTC sluit bekercampagne af met overwinning op Manderveen

geplaatst op: 17-09-2023

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk; Daan Groener, Pim Scholte Lubberink (Jelco Nijhuis), Wout Potijk, Rutger Hof (Rik Groeneveld); Lars Arens, Mark Hesselink, Wout Groeneveld; Nick Huusken (Niels Wessels), Sam Tebbe en David Westerhof.

MANDERVEEN - In de laatste wedstrijd van de beker ging DTC op bezoek bij VV Manderveen, de ploeg die het de laatste jaren al zo vaak tegenkwam. DTC is nog puntloos in het bekertoernooi, terwijl vijfdeklasser Manderveen met drie punten op zak nog een theoretische kans had om de volgende ronde te behalen. De omstandigheden op Sportpark de Samenwerking waren perfect voor een mooie pot voetbal.

Het eerste serieuze gevaar van de wedstrijd kwam van de thuisploeg. Doelman Jordi Visschedijk wist een inzet van de rechtsbuiten van Manderveen te keren. Enkele minuten daarna creëerde ook DTC haar eerste kans en deze ging direct raak. David Westerhof leverde een voorzet op maat af op Sam Tebbe, die via een verdediger en de binnenkant van de paal raak kopte, 0-1.

DTC was scherper aan de wedstrijd begonnen dan Manderveen en dat werd in het eerste kwartier direct duidelijk. Vlak na de openingstreffer kwam DTC via Tebbe op 0-2. De aanvaller tikte een voorzet uit een vrije trap van Pim Scholte Lubberink bij de eerste paal binnen. De thuisploeg was nog steeds niet helemaal wakker want de 0-3 vlak daarna was een kopie van de tweede treffer. Scholte Lubberink was via een vrije trap de aangever en Tebbe het eindstation.

DTC speelde goed voetbal en het ging op zoek naar een nog ruimere voorsprong. Wout Groeneveld was met een kopbal dichtbij, maar deze ging net voorlangs. Ook de kopbal van Scholte Lubberink ging niet tussen de palen nadat Westerhof daarvoor met een individuele actie de doelman van Manderveen had getest. In de extra tijd van de eerste helft dacht Westerhof wel de 0-4 te maken, maar hij stond buitenspel waardoor het doelpunt niet door ging.

In de tweede helft waren de kansen voor DTC een stuk schaarser. De thuisploeg kwam iets beter voor de dag en trainer Paul Ottenhof probeerde met twee wissels weer wat fris elan in de ploeg te brengen. Kort daarna voor beide ploegen een goede mogelijkheid om te scoren. Tebbe stuitte na een individuele actie op de doelman van Manderveen en Arens schoot de rebound over. Daarna een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Visschedijk wist een lage schuiver klemvast te pakken.

Zo'n tien minuten voor tijd deed Manderveen wat terug. De scheidsrechter floot niet voor een vermeende overtreding op het middenveld, waarna een aanvaller 1-op-1 kwam te staan met Visschedijk. Hij schoof de bal beheerst langs de keeper, 1-3. Daarna voor beide teams nog een kans op een doelpunt. Westerhof reageerde alert op een bal naar voren en kon richting het doel lopen. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper van thuisploeg. Manderveen was in de extra tijd een stuk dichterbij een doelpunt. Een hard schot spatte op de lat uiteen.

Uiteindelijk een terechte overwinning voor DTC dat in de eerste helft al snel afstand nam van Manderveen. DTC gaat op deze manier met een goed gevoel richting de competitiestart volgende week. Er staat direct een lastige uitwedstrijd tegen WVV '34 op het programma. Er wordt om 14:00 afgetrapt op Sportpark Ruperts Erve in Hengevelde.