DTC sluit bekercampagne winnend af tegen Rood Zwart

geplaatst op: 18-09-2022

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Jurriën Arends (Rutger Hof), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Wout Groeneveld (Roel Potijk), Jelco Nijhuis, Mark Hesselink; Nick Huusken (Niels Wessels), Sam Tebbe en David Westerhof (Wessel Weusthof).

Voor alweer de laatste bekerwedstrijd ging DTC op bezoek bij Rood Zwart op Sportpark de Scheetheuvel. Vierdeklasser Rood Zwart had haar eerste bekerwedstrijd gewonnen tegen Luctor en verloor vorige week van MVV. DTC speelde niet onverdienstelijk in haar eerste twee bekerwedstrijden, maar wist nog geen resultaat te behalen.

Het was druilerig herfstweer in Delden en dus werd de wedstrijd op kunstgras gespeeld. De wedstrijd kwam langzaam op gang en DTC creëerde na ruim 10 minuten de eerste mogelijkheid. Tebbe was na een steekpass net wat eerder bij de bal dan de keeper en via de kluts kwam de bal voor de voeten van Westerhof. Die schoot met rechts de bal vanaf de rand van de zestien in een leeg doel binnen, 0-1.

Vijf minuten na de openingstreffer was daar de volgende kans voor DTC. In de omschakeling werd een 3 tegen 2 situatie goed uitgespeeld en Huusken wist de bal hard en hoog in de korte hoek binnen te schieten. De doelman van Rood Zwart kon zijn vingers nog wel tegen de bal krijgen, maar het was onvoldoende om een doelpunt te voorkomen.

De thuisploeg was één keer gevaarlijk in de eerste helft. Visschedijk moest in actie komen bij een strakke lage voorzet en kreeg vervolgens hulp van zijn verdediging die de bal verder wegwerkte. Een probleemloze eerste helft dus voor DTC, dat met een 0-2 ruststand de kleedkamer opzocht.

Na de rust was de thuisploeg een stuk dreigender. Er ontstond een gevaarlijke situatie voor het doel van DTC na een snel genomen vrije trap, maar Visschedijk kon redding brengen. Even later hoefde hij niet in actie te komen, toen een middenvelder van Rood Zwart de bal in kansrijke positie naast schoot.

Na ruim een uur kreeg Tebbe een uitstekende mogelijkheid op de 0-3. Hij kreeg de bal mee van Wessels, maar schoof de bal ruim voor het doel langs. Tien minuten later wist Rood Zwart de aansluitingstreffer te maken. De verdediging van DTC dacht aan buitenspel, maar de aanvaller van Rood Zwart mocht door en schoof de bal in de verre hoek binnen, 1-2.

Met nog ruim een kwartier te spelen ging Rood Zwart opzoek naar de gelijkmaker en het was meermaals dichtbij een doelpunt. Een slippertje achterin bij DTC werd bijna afgestraft, maar Visschedijk wist de gelijkmaker knap te voorkomen. Uit de corner die volgde kopte een speler van Rood Zwart rakelings naast.

In een hachelijke slotfase waarin Rood Zwart voornamelijk gevaarlijk werd via standaardsituaties bleef DTC overeind en zo sloot de ploeg van Wilco Broekhuis de bekercampagne af met een overwinning. Doelman Visschedijk was in de tweede helft meermaals een sta in de weg voor de spelers van Rood Zwart en werd 'Man of the Match'. Volgende week begint de competitie en speelt DTC wederom een uitwedstrijd. De tegenstander is UD Weerselo en de aftrap is zoals gewoonlijk om 14:00.