DTC thuis niet voorbij Vosta

geplaatst op: 01-03-2020

Opstelling DTC: '07: Jordi Visschedijk, Harm Heerink (Ruben Arends), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Wout Groeneveld; Ewout Olde Keizer (Roel Potijk), Sam Tebbe, Nick Huusken (Lars Arens).

In Tilligte stond de wedstrijd tussen DTC en Vosta op het programma. De laatste wedstrijd van DTC was alweer een tijdje geleden. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd nog in een ruime zege voor DTC. In Lattrop werd het toen maar liefst 10-1.

De thuisploeg werd in het begin gevaarlijk via standaardsituaties. Scholte Lubberink trapte een hoekschop waar Nijhuis nipt onderdoor ging. Via een verdediger ging de bal bijna alsnog in het doel, maar de keeper voorkwam een eigen doelpunt. Ook de volgende kans was voor DTC. Tebbe stak de bal na een goede actie op Huusken, maar hij faalde in een één op één met de keeper.

De eerste kans voor Vosta was direct raak. Een vrije trap net over de middellijn werd het strafschopgebied ingebracht. De meegekomen lange centrale verdediger kon gemakkelijk richting het doel koppen en via de grond belandde de bal achter doelman Visschedijk, 0-1.

DTC probeerde direct de achterstand goed te maken en kreeg via Olde Keizer een goede mogelijkheid. Tebbe legde de bal na een goede actie achter de verdediging en Olde Keizer had een vrije doortocht kunnen hebben. Zijn aanname was echter niet goed en de doelman raapte de bal op.

Niet veel later viel echter toch de gelijkmaker. Scholte Lubberink bracht de bal via een hoekschop scherp voor het doel en Hesselink kopte de bal bij de eerste paal hard binnen. De gelijke stand was op dat moment een terechte tussenstand.

DTC probeerde voor de rust nog op voorsprong te komen en daar kreeg het ook een aantal goede mogelijkheden toe. Olde Keizer zette de bal met links vanaf de achterlijn voor het doel, maar Tebbe en Wout Groeneveld konden er helaas net niet goed bij. Een schot van Potijk na een corner en een kopbal van Tebbe troffen eveneens geen doel.

Vlak na de rust dacht de thuisploeg alsnog op een voorsprong te komen. Tebbe nam de bal mee na een lange trap van Visschedijk en na een duel met de verdediger scoorde hij met een laag schot in de verre hoek. De scheidsrechter had ondertussen echter een handsbal van de verdediger geconstateerd en wachtte het voordeel niet af en gaf een vrije trap buiten het strafschopgebied, tot ongeloof van de spelers van DTC.

Een klein kwartier later kreeg Tebbe wederom een kans om de thuisploeg op voorsprong te schieten. Rik Groeneveld onderschepte de bal en gaf hem mee aan Tebbe. Die passeerde vervolgens drie man en schoot hard richting het doel. De bal kuste de lat en ging over het doel. Wederom een goede mogelijkheid voor DTC.

Vosta werd in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk. De enige mogelijkheid was een schot, die door Visschedijk relatief eenvoudig tot corner verwerkt kon worden. Ook in de slotfase wist DTC geen geldig doelpunt meer te maken. Een goal van Arens werd namelijk afgekeurd wegens buitenspel.

Ondanks dat DTC de meeste aanspraak maakte op de drie punten, bleef het slechts bij een gelijkspel. DTC wist de kansen vooral in de eerste helft niet af te maken, waardoor een gelijkspel een logische uitslag was. Volgende week is er weer een kans voor drie punten. Hekkensluiter Phenix komt dan op bezoek in Lattrop.