Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 12-11-2023

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk; Mick Fox (Daan Groener), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Roel Potijk), Rik Groeneveld; Jelco Nijhuis, Mark Hesselink, Wout Groeneveld; Wessel Weusthof (David Westerhof), Sam Tebbe en Nick Huusken (Niels Wessels).

TILLIGTE - Op een zonovergoten Sportpark Tilligte speelde DTC een thuiswedstrijd tegen Wijhe '92. Vorige week kon de wedstrijd vanwege de weersomstandigheden helaas niet doorgaan. Het veld was vandaag nog steeds zwaar en sompig, maar wel goed genoeg om op te voetballen. De bezoekers uit Wijhe kennen een goede start van het seizoen. In de eerste zes wedstrijden behaalden ze 11 punten en daarmee stonden ze op de vierde plaats. DTC wist vooralsnog één keer te winnen.

DTC, dat voor het eerst aantrad in het gloednieuwe tenue, zag dat het eerste gevaar van de wedstrijd van de bezoekers kwam. Een schot uit de tweede lijn ging langs veel benen, maar werd door niemand aangeraakt en ging gelukkig voor DTC net naast. Kort daarna werd ook DTC gevaarlijk. Na een opening van Wessel Weusthof nam Nick Huusken de bal goed aan, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van de gasten.

Na tien minuten kregen de bezoekers een megakans. Een strakke lage voorzet kon bij de tweede paal door een geheel vrijstaande speler worden binnen geschoten, maar hij schoot de bal van dichtbij over. Dat was misschien nog wel moeilijker dan de bal tussen de palen te schieten. DTC herpakte zich daarna redelijk en was in de tegenstoot zo nu en dan gevaarlijk. Na balverlies van Wijhe op het middenveld kon Sam Tebbe samen met een verdediger richting het doel lopen. Zijn inzet was een prooi voor de doelman van Wijhe.

Met de 31e minuut op scorebord kwamen de bezoekers op voorsprong. De snelle linksbuiten van de gasten was al de meest dreigende aanvaller van Wijhe en kreeg nu net iets te veel ruimte. Hij schoot vanaf de rand van de zestien raak in de korte hoek, 0-1. DTC kreeg nog een goede mogelijkheid om voor rust de gelijkmaker te maken. Na een voorzet van Tebbe schoot Weusthof de bal van dichtbij tegen de keeper aan. Zo ging DTC met een 0-1 achterstand de rust in.

In de tweede helft ging DTC op zoek naar de gelijkmaker. Huusken kreeg daartoe al snel een mogelijkheid. Na een kleine scrimmage in de zestien van Wijhe werd zijn schot door een verdediger geblokt. Het bleek een voorbode want na een klein uur kwam DTC verdiend op gelijke hoogte. Na een prachtige aanval uit een kort genomen vrije trap via Tebbe en Pim Scholte Lubberink bracht die laatste met een terug getrokken voorzet Weusthof in stelling om te scoren, 1-1.

Het doelpunt gaf de thuisploeg frisse moed en met de steun van het fanatieke publiek ging DTC op zoek naar het volgende doelpunt. Kansen waren echter, aan beide kanten, een stuk schaarser. De wedstrijd lag geregeld even stil door een wissel of blessure en het steeds moeilijker bespeelbaar veld hielp ook niet mee.

Invaller Niels Wessels was misschien nog wel het dichtstbij een doelpunt. Hij kwam net niet aan de bal na een steekpass en vervolgens kwam hij in botsing met de uitkomende doelman. DTC wou graag een penalty, maar er was slechts sprake van een ongelukkige botsing. De bezoekers wisten ook geen gevaar meer te stichten, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Zo pakte DTC voor het eerst sinds drie wedstrijden weer een punt en dat was ook zeker verdiend. De ploeg van Paul Ottenhof toonde zoals altijd veel inzet en zag dat beloond worden met een punt. Wout Potijk kon de wedstrijd door een blessure helaas niet volmaken, maar werd wel 'Man of the Match'. Volgende week wacht DTC weer een uitwedstrijd. Het gaat in de Gelderse Achterhoek op bezoek bij Ruurlo. De aftrap is om 14:00