DTC verliest in uitwedstrijd tegen TVV

geplaatst op: 24-11-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Wout Potijk (Harm Heerink), Pim Scholte Lubberink, Wout Groeneveld, Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Lars Arens (Roel Potijk); Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Nick Huusken (Ruben Arends).

DTC speelde in Enschede een uitwedstrijd tegen TVV. Na twee wedstrijden zonder overwinning wilde DTC weer eens drie punten bijschreven. TVV had zowel vier wedstrijden gewonnen als verloren en stond in de middenmoot.

Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een vrije trap werd vanaf rechts voor het doel gebracht. Een inzet bij de tweede paal belandde via Visschedijk op de paal en zo ontsnapte DTC aan een vroege achterstand. Niet veel later was daar ook de eerste kans voor de bezoekers. Huusken kon na een een-tweetje met Tebbe richting de keeper, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit.

Na tien minuten spelen kwam DTC op voorsprong. Tebbe kon na een fout in de opbouw richting het doel schieten. Hij stuitte op de doelman die de bal vervolgens makkelijk inleverde bij Olde Keizer. Die twijfelde niet en schoot de bal fraai van zo'n dertig meter in het lege doel.

Even later was het echter alweer gelijk. Een aanvaller van TVV ging in de zestien buitenom bij Groeneveld en gaat na een lichte schouderduw naar de grond. Scheidsrechter Groothuismink zag er een strafschop in en wees naar de stip. Van een overtreding was echter geen sprake en dus kreeg DTC alweer een makkelijk gegeven penalty tegen dit seizoen. De aanvaller van TVV faalde niet en zette de 1-1 op het scorebord.

Niet kort daarna dacht de uitploeg alweer op voorsprong te komen. Na balverlies op het middenveld kon Nijhuis alleen richting het doel van TVV. Hij legde de bal af op de meegelopen Tebbe die keurig achter de bal bleef en simpel scoorde. De grensrechter van TVV stak echter de vlag omhoog voor buitenspel en scheidsrechter ging met hem mee. DTC werd een glaszuiver doelpunt ontnomen.

De uitploeg liet de kop echter niet hangen en kwam voor de rust alsnog op voorsprong. Na een ingooi zette Hesselink de bal uitstekend voor. De bal viel precies voor de voeten van Huusken die de bal eenvoudig binnenschoot. Arens had nog de mogelijkheid voor de 1-3. Na een uitstekende actie van Tebbe over links, schoot hij de bal echter net naast.

DTC begon ook sterk aan de tweede helft. Na een voorzet van Tebbe schoot Arens via de keeper op de lat. Ook de thuisploeg was gevaarlijk. Een schot kwam via de kluts bij een aanvaller terecht, die ook scoorde. Hij stond echter in buitenspel positie, waardoor het doelpunt terecht werd afgekeurd.

TVV was in tweede helft beter en DTC kwam moeilijk aan het voetballen. In korte tijd draaide de thuisploeg de achterstand om in een voorsprong. Eerst werd een afstandsschot nog net aangeraakt, waardoor doelman Visschedijk kansloos was. Later snelde een middenvelder naar de achterlijn en stiftte de bal voor. Bij de tweede paal stond de spits van de thuisploeg op de juiste plek en hij zette TVV voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong.

DTC was slordig in de aanval en wist moeilijk tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Het dacht nog langszij te komen, maar een doelpunt na een voorzet uit een vrije trap werd wederom afgekeurd wegens buitenspel. De bezoekers zetten alles op alles om er alsnog een punt uit te slepen, maar de goal viel aan de andere kant. Na een actie over rechts viel de bal via een been van een DTC verdediger in het doel en kwam de 4-2 eindstand op het scorebord.

Op basis van de eerste helft, met daarin een makkelijk gegeven strafschop voor TVV en de onterecht afgekeurde goal, een zure nederlaag voor DTC. In de tweede helft kon de uitploeg de voorsprong echter niet vasthouden en was TVV de betere. Volgende week weer een nieuwe kans op drie punten. In Lattrop wordt om 14:00 afgetrapt tegen Bornerbroek.