Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 22-10-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Harm Heerink (Lars Arens), Pim Scholte Lubberink, Wout Groeneveld (Jelle ten Dam), Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Roel Potijk (Ruben Arends); Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Nick Huusken.

DTC speelde een uitwedstrijd tegen koploper SV De Lutte. In de beker werd er eerder dit seizoen al verloren op het kunstgrasveld en dus was de ploeg getergd om een beter resultaat neer te zetten.

DTC begon dramatisch aan de wedstrijd en stond na enkele seconden spelen al op een 1-0 achterstand. Direct na de aftrap kon een speler van De Lutte vanaf rechts een voorzet geven. Deze belandde bij de tweede paal waar Heerink de bal ongelukkig via zijn scheenbeen in eigen doel schoot. Een valse start voor de uitploeg.

In het vervolg van de wedstrijd had DTC moeite om kansen te creëren. De volgende mogelijkheid was dan ook weer voor de thuisploeg. Een in dribbelende verdediger stuurde de spits diep, die vervolgens een lage voorzet gaf. Doelman Visschedijk zat er nog net tussen. De rebound ging vervolgens ongevaarlijk naast.

Na zo'n twintig minuten kwam de volgende aanval van de koploper. Een aanvaller liep het strafschopgebied in en ging over het been van Scholte Lubberink. De scheidsrechter wees terecht naar de stip. De spits van De Lutte faalde niet en schoot de 2-0 binnen.

In de tweede helft gooide DTC het over een ander boeg. Het ging met drie verdedigers spelen en hoopte met een extra middenvelder De Lutte beter onder druk te kunnen zetten. Dat resulteerde een kwartier na rust in een grote mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Een indraaiende voorzet werd bij de tweede paal echter net gemist door Tebbe.

Enkele minuten later lag de bal er aan de andere kant weer in. Een voorzet vanaf de linkerzijde kon door de spits gemakkelijk worden binnengetikt. Niet lang daarna werd het zelfs 4-0. Een afgeslagen bal werd door de spits laag en hard geschoten, die daarmee zijn hattrick completeerde. Visschedijk zat er nog aan, maar de bal rolde langzaam de goal in. De spelers van DTC deden nog beklag over een duwfout, maar volgens scheidsrechter Erkin was er niets aan de hand.

De wedstrijd was gespeeld en DTC was niet in staat om nog tot een uitgespeelde kans te komen. De beste mogelijkheid was nog voor De Lutte. Na een overtreding van Hesselink ging de bal voor de tweede keer op de stip. Het buitenkansje werd echter niet benut. Doelman Visschedijk maakte een knappe redding en behoedde zijn team voor een grotere nederlaag.

Al met al geen fijne middag voor DTC, dat zijn eerste nederlaag in de competitie leed. Man of the match was Mark Hesselink, die zowel op het middenveld als in de verdediging een sterke indruk maakte. Volgende week is er een nieuwe kans op een overwinning. Op Sportpark Lattrop wordt er om 14.00 afgetrapt tegen Hengelo.