DTC verspeelt in absolute slotfase overwinning tegen FC 't Centrum

geplaatst op: 10-10-2021

Opstelling DTC '07: Visschedijk; Hof, Scholte Lubberink, W. Potijk, R. Groeneveld; Hesselink, Arens (W. Groeneveld), Nijhuis, Olde Keizer (Westerhof); Tebbe, Huusken (Wessels).

In een redelijk fris, maar zonovergoten Lattrop trapten DTC '07 en FC 't Centrum zondagmiddag om 14.00 uur af. Het was de derde competitiewedstrijd voor DTC, dat eerder al won van Langeveen (3-1) en verloor van Hengelo (4-2).

De thuisploeg nam meteen het initiatief in handen. Er werd vroeg druk gezet op de defensie van de Enschedese gasten en dat resulteerde al snel in de eerste kans. Tebbe brak door de verdediging van de uitploeg, maar schoot naast. Ook Huusken kwam niet veel later voor het eerst gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar de keeper van 't Centrum bracht redding.

Waar DTC in de beginfase mocht ruiken aan de openingstreffer, werd het spel van beide kanten slordiger naarmate de wedstrijd vorderde. Beide ploegen wisten de bal maar moeilijk in het spel te houden. Een fout van een 't Centrum-verdediger zorgde ervoor dat Tebbe halverwege het eerste bedrijf richting het doel van de tegenstander kon, maar weer was de keeper van de gasten de sta-in-de-weg.

't Centrum kwam in de eerste helft slechts tot één kans, maar dat was meteen een grote. Na slordig balverlies aan DTC-zijde kon een speler van de gasten richting het doel van Visschedijk, maar die was bij de les en bracht redding. Het was meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft, die in het laatste kwartier als een nachtkaars uitging. De ploegen gingen rusten met de brilstand op het scorebord.

Na de theepauze bleven DTC en 't Centrum wat behoudend (en ongelukkig) spelen, maar na een minuut of zestig nam DTC de overhand. De eerste de beste kans leverde de openingstreffer op: Tebbe passeerde zijn directe tegenstander aan de rechterkant van het veld en legde goed terug op de inlopende Arens. Die bedacht zich niet en schoot vanaf randje zestien de 1-0 tegen de touwen.

DTC ging na de goal van Arens op zoek naar een tweede treffer en wist die ook bijna te maken via Nijhuis, maar die kreeg zijn voet niet goed achter een voorzet van Tebbe. Niet veel later ging Tebbe wederom goed richting het doel van de tegenstander, maar de voorzet op invaller Wessels was niet secuur genoeg. Hierdoor kon de defensie van 't Centrum een doelpunt voorkomen.

Deze misser bleek uiteindelijk een zeer kostbare. 't Centrum counterde in rap tempo richting het DTC-doel en een aanvaller werkte na en goede voorzet de gelijkmaker achter een kansloze Visschedijk.

DTC liet de kop echter niet hangen en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er in de 86e minuut: wederom was het Arens die met een perfecte loopactie op de goede plek stond. Ditmaal raakte hij de bal nóg beter en liet hij de keeper van 't Centrum kansloos met een schot in de bovenhoek.

In de slotfase van de wedstrijd lag het spel meer stil dan dat er gevoetbald werd. Scheidsrechter Span had het er maar druk mee en moest meerdere malen naar zijn borstzakje grijpen. Als gevolg daarvan werden er de nodige minuten bijgetrokken in de slotfase. Scholte Lubberink was nog dichtbij de 3-1, maar zag zijn vrije trap op de lat uiteenspatten.

In de absolute blessuretijd, minuut 98, sloeg 't Centrum vervolgens toe. Na een overtreding van Wout Groeneveld werd een vrije trap achter een (wederom) kansloze Visschedijk geschoten.

Een zuur resultaat voor DTC, dat op basis van het spel een overwinning verdiende. Lars Arens was met zijn twee treffers de Man of the Match.

Het is voor de mannen van trainer Wilco Broekhuis zaak om de rug te rechten. Over twee weken staat er een confrontatie met Vilsteren op het programma. Onder de rook van Ommen wordt er om 14.00 uur afgetrapt op Sportpark De Molenesch.