DTC verzekert zich van play-offs na knappe overwinning op 't Centrum

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

DTC verzekert zich van play-offs na knappe overwinning op 't Centrum

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Jelle ten Dam (Mart Oude Luttikhuis), Pim Scholte Lubberink, Rik Groeneveld; Mark Hesselink (Ruben Arends), Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk (Nick Huusken)

Op een zeer matig veld trapten 't Centrum en DTC '07 om 14:30 uur af. Een belangrijke wedstrijd voor de uitploeg, bij een overwinning is het zeker van play-offs om promotie naar de vierde klasse.

De wedstrijd was vanaf minuut één vol passie van zowel 't Centrum als DTC. Na een aantal minuten ging Ten Dam naar de grond na een tik in zijn gezicht, waarbij de bal niet eens in de buurt was. Scheidsrechter Geerdink had er goed zicht op en deed het enige juiste: hij gaf een rode kaart en 't Centrum kon na twee minuten verder met een man minder. 

De spelers van 't Centrum probeerden met fysiek spel de opbouw van DTC te ontregelen. Dit lukte, de uitploeg had de nodige moeite om de bal in de ploeg te houden. DTC ging de duels niet aan en leek overal een stap te laat te komen. Ook DTC had dan ook veel overtredingen nodig om de spelers van 't Centrum af te stoppen. Deze vrije trappen voor de thuisploeg leverden geen gevaar op.

De eerste kans voor DTC leverde na twintig minuten spelen meteen een doelpunt op. Potijk gaf de bal goed voor op Nijhuis, die rond de penaltystip een schot loste. De keeper van 't Centrum wist deze inzet te keren, maar de bal kwam weer voor de voeten van Potijk. Die hield goed het overzicht en legde de bal panklaar op het hoofd van Tebbe, die alleen nog maar in hoefde te knikken voor de 0-1 voorsprong. 

Na deze treffer verbeterde het spel van DTC aanzienlijk. Er werd - op een moeilijk bespeelbaar veld - goed combinatievoetbal gespeeld en er was meer rust aan de bal. Nijhuis kreeg na een goede hoekschop van Potijk de kans om te koppen, maar hij zag zijn inzet voorlangs vliegen.

Vlak voor rust probeerde DTC de voorsprong te verdubbelen. Olde Keizer werd gevaarlijk diep gestuurd en was eerder bij de bal dan de keeper. Hij legde af op Potijk, maar een goed meegelopen verdediger kon het de DTC-aanvaller moeilijk genoeg maken waardoor de kans verkeken was. Toch was het voor rust nog raak voor DTC: Tebbe kreeg de kans om randje zestien te schieten, maar zag de keeper keren. Een minuut later jaagde Olde Keizer goed door op de verdediging van de thuisploeg. Het leverde hem de bal op, waarna hij goed het overzicht hield en voorgaf op Tebbe. Die tikte de bal goed naar Potijk, die net binnen de zestienmeter doeltreffend in de verre hoek schoot: vlak voor rust de belangrijke 0-2 voor DTC.

't Centrum kreeg nog wel de kans om vlak voor rust wat terug te doen. Een voorzet vloog gevaarlijk richting het DTC-doel, maar Visschedijk was goed bij de les en tikte de bal knap over.

Na rust werd DTC voor het eerst gevaarlijk vanuit een standaardsituatie. Scholte Lubberink schoot een vrije trap voor het doel en Olde Keizer kon koppen. Hij legde de bal terug, maar de defensie van 't Centrum was net op tijd om het gevaar te veredelen.

Naarmate de tweede helft vorderde werd DTC weer onrustiger. Er was op sommige momenten te weinig rust aan de bal, maar 't Centrum was niet bij machte om gevaar te creëren voor het DTC-doel. Verder dan een aantal ongevaarlijke pogingen van afstand kwamen ze niet. 

DTC-coach Telgenhof Oude Koehorst kreeg halverwege de tweede helft wel een domper te verwerken: middenvelder Hesselink moest het veld met een hoofdwond verlaten, voor hem kwam Ruben Arends binnen de lijnen. Een kwartier voor tijd besliste DTC het duel. De andere invaller Nick Huusken werd in de diepte weggestuurd. Zijn perfecte voorzet kwam voor de voeten van Tebbe, die geen enkele moeite had om de 0-3 in het doel te tikken. 

DTC vond het wel prima en nam niet al te veel risico's meer. Een harde vrije trap van Scholte Lubberink werd nog gekeerd door de keeper en Olde Keizer kreeg vlak voor het laatste fluitsignaal nog een schietkans, maar hij zag de keeper katachtig redden. 

Al met al een meer dan verdiende overwinning van DTC op de tien man van 't Centrum. Door de zege is DTC zeker van de play-offs om promotie naar de vierde klasse. Man of the Match was Sam Tebbe, die met twee doelpunten een groot aandeel had in de  overwinning. Volgende week gaat DTC proberen de titelstrijd in leven te houden: in Lattrop wordt er om 14:00 uur afgetrapt tegen Vosta. 

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte