DTC walst over EGVV heen

geplaatst op: 11-10-2020

Opstelling DTC '07: Jamie Brunninkhuis; Harm Heerink, Pim Scholte Lubberink, Wout Groeneveld (Wout Potijk), Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Lars Arens, Jelco Nijhuis; Roel Potijk (Ewout olde Keizer), Sam Tebbe en Nick Huusken (Tom Huusken).

Op Sportpark Tilligte kwam EGVV uit Gelselaar op bezoek. De gasten hadden in de voorgaande drie wedstrijden evenzoveel punten behaald. DTC was nog ongeslagen en stond op zeven punten. Net als vorige week was er helaas geen publiek aanwezig.

DTC schoot sterk uit de startblokken en had de bal na twee minuten al in het netje liggen. Een vrije trap van Scholte Lubberink werd door Tebbe binnengeschoten. Hij deed dit echter in buitenspelpositie waardoor het 0-0 bleef.

Tien minuten later scoorde Tebbe wel reglementair. Huusken legde de bal breed en Tebbe kon makkelijk raak schieten. Direct daarna kreeg EGVV de bal achterin niet weg en was het wederom Tebbe die raak schoot. Hier bleef het echter niet bij, want vlak daarna kon hij alleen op de doelman af. Die werd vakkundig uitgespeeld en zo werd het al 3-0. Een hattrick binnen vijf minuten voor Tebbe.

Niet lang daarna was daar bijna de vierde voor Tebbe. Hij ontweek een tackle, speelde drie man voorbij, maar stuitte op de doelman. Potijk maakte daarna wel de 4-0. Een lange bal werd achterin bij EGVV slecht verwerkt en Potijk profiteerde uiteindelijk. Daarna was er ook een foutje in de opbouw bij de thuisploeg, maar het schot werd uitstekend gepakt door doelman Brunninkhuis.

Vlak voor rust was er nog een goede mogelijkheid voor DTC. Nijhuis stuurde Tebbe diep en hij legde de bal terug ter hoogte van de penaltystip. Daar kwam Arens ingelopen, maar zijn schot scheerde over de lat. De ruststand was 4-0.

DTC ging in de tweede helft verder met het creëren van kansen en het maken van doelpunten. Net als in de eerste helft schoot Arens de bal net over de lat. Vlak daarna kwam het volgende doelpunt. Tebbe legde de bal ter hoogte van de achterlijn terug op Huusken en die kon gemakkelijk binnen tikken, 5-0.

Na een uur spelen waren er twee goals snel achterelkaar. Eerst scoorde Nijhuis met een kopbal na een scherp aangesneden vrije trap van Scholte Lubberink. Amper een minuut later maakte Tebbe zijn vierde van de middag, nadat de ingevallen olde Keizer de diepte in werd gestuurd en de bal breed legde.

Na twee eerdere mislukte pogingen van Arens was de derde wel raak. De uitstekend invallende olde Keizer was wederom niet zelfzuchtig en gaf de bal aan Arens die de 8-0 op het scorebord zette. Vlak voor tijd leek de concentratie even weg bij DTC want de bezoekers scoorden plots twee doelpunten. Eerst werd een hoekschop binnengekopt en direct daarna kon een aanvaller scoren nadat hij de doelman had omspeelt.

Al met al een gemakkelijke middag voor DTC, dat duidelijk een maatje te groot was voor EGVV. Een kwartier voor tijd was er nog een debutant aan de kant van de thuisploeg. Tom Huusken verving zijn broer Nick Huusken. Sam Tebbe was met vier doelpunten en een assist 'Man of the Match'. Volgende week is er geen wedstrijd. Op 25 oktober staat er een uitwedstrijd tegen SP Haarlo op het programma.