Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 02-04-2023

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Daan Groener (Rutger Hof), Pim Scholte Lubberink (Lars Arens), Wout Potijk, Mick Fox; Wout Groeneveld, Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Niels Wessels (Nick Huusken); David Westerhof (Wessel Weusthof) en Sam Tebbe.

BORNE - Met nog maar vijf wedstrijden op het programma komt het einde van de competitie langzaamaan in zicht. DTC speelt nog drie uitwedstrijden en nog twee thuiswedstrijden en begint het slot van de competitie met een bezoek aan Borne. Op het kunstgrasveld was de zon volop aanwezig, maar de wind zorgde toch voor een frisse temperatuur. De heenwedstrijd in Lattrop werd eenvoudig gewonnen (5-1), maar dat betekende nog niet dat er vandaag ook maar even gewonnen zou worden.

In de openingsfase was er voor beide teams een kansje. Een volley van de thuisploeg vloog hoog over het vangnet en een kopbal van Sam Tebbe na een voorzet van Jelco Nijhuis ging net over het doel heen. Amper een minuut later was het wel raak voor DTC. Niels Wessels sprintte zijn tegenstander voorbij op de linkerflank en gaf een lage voorzet op David Westerhof. Die schoot de bal met links in de korte hoek raak en zo had de man die in bloedvorm verkeerd de laatste weken zijn doelpunt alweer te pakken.

Niet lang na de openingstreffer kreeg Tebbe een mogelijkheid op de 0-2. Na een fraaie pass van Westerhof bracht de doelman van Borne redding. Vijf minuten daarna moest de keeper van de thuisploeg wederom in actie komen na een foutje in de opbouw bij de geel-zwarten. Westerhof kreeg de bal echter niet voorbij de keeper. Daarna zakte DTC wat weg en Borne was zelfs even de betere ploeg op het veld. Het zette DTC wel onder druk, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Sterker nog, na een klein half uur kwam DTC op 0-2. Tebbe stoomde op door het midden en gaf een steekpass op Wessels. Die stuitte eerst nog op de keeper, maar de rebound werd door Westerhof binnengekopt. Ruststand 0-2.

In de tweede helft lag de bal wederom na zeven minuten spelen in het netje. Borne maakte wederom een foutje in de opbouw en Tebbe profiteerde optimaal. Hij omspeelde de uitkomende doelman en schoof de bal in een leeg doel binnen, 0-3. Na ruim een uur wist Tebbe ook zijn tweede doelpunt van de middag te noteren. Nadat de bal bleef liggen in het strafschopgebied na een corner, was Nijhuis net iets eerder bij de bal dan de keeper van Borne. Nijhuis tikte hem naar Tebbe die vervolgens simpel binnenschoot, 0-4.

Na wat wissels aan de kant van DTC ging het opzoek naar een verdere uitbreiding van de score. Het staat allemaal dicht bij elkaar in de top van de 4e Klasse A, waardoor ook het doelsaldo nog wel eens een belangrijke rol kan gaan spelen. Borne legde bij vlagen best aardig voetbal op de mat met een aantal mooie aanvallen, maar het mistte voorin stootkracht om ook daadwerkelijk een doelpunt te maken. Een kwartier voor tijd wist Nijhuis uit een vrije trap van Pim Scholte Lubberink de 0-5 binnen te koppen.

Invaller Wessel Weusthof was ook opzoek naar een doelpunt en was daar tot twee keer toe dichtbij. Eerst miste hij op aangeven van Tebbe net de bal. Luttele minuten later was hij een stuk dichterbij. Eigenlijk deed hij alles goed, alleen de afronding was net onvoldoende. Zijn inzet met links trof de paal. Ook Nick Huusken, een andere invaller, was dichtbij een treffer. Zijn kopbal werd echter knap gered door de keeper van Borne. Het slotakkoord was nog weer voor Tebbe. DTC kreeg best veel ruimte in de slotfase en Tebbe weet daar over het algemeen wel goed gebruik van te maken. Hij schoot hard raak in de korte hoek en maakt daarmee zijn derde doelpunt van de middag.

Uiteindelijk een ruime en gemakkelijke zege voor de mannen van Wilco Broekhuis. Met zijn drie doelpunten werd Sam Tebbe 'Man of the Match'. DTC mag zich, mede door de uitslagen op de andere velden, de winnaar van het weekend noemen. Het pakt zelf drie punten en zag naaste belager de Lutte met 1-0 onderuit gaan tegen KOSC. Ook nummer drie UD Weerselo wist niet te winnen. Zij bleven steken op een gelijkspel op bezoek bij Enter. DTC staat met nog 4 wedstrijden te gaan respectievelijk 3 en 5 punten voor op de Lutte en UD Weerselo. In het paasweekend volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. De week erop speelt DTC om 14:00 in Lattrop een thuiswedstrijd tegen Sportclub Overdinkel.