DTC wint nu wel van LSV en blijft koploper

geplaatst op: 05-03-2023

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Wout Groeneveld (Lars Arens); Niels Wessels (Nick Huusken) (Jurriën Arends), David Westerhof (Wessel Weusthof) en Sam Tebbe (Roel Potijk).

Lonneker - Na twee vrije weken werd de competitie in 4A weer hervat. Voor DTC stond er een uitwedstrijd tegen LSV op het programma. Het had na de wedstrijd eerder dit seizoen in Lattrop nog wat goed te maken tegen de ploeg uit Lonneker. Toen leed DTC een nederlaag, ondanks dat LSV het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder had gespeeld.

Ondanks het frisse weer hadden vele supporters van DTC de weg naar Sportpark 't Spolmink gevonden. Zij zagen DTC na elf minuten de score openen. Sam Tebbe kreeg de bal op het middenveld van Wout Groeneveld en stuurde David Westerhof de diepte in. De aanvaller schoof de bal beheerst in de verre hoek, 0-1. Zo'n tien minuten daarna deed de volgende mogelijkheid zich voor. Niels Wessels kon vanaf de rand van het strafschopgebied schieten, maar zag zijn inzet naast gaan.

Na een halfuur voetballen werd het aan de kant van DTC wat slordiger en LSV kroop wat meer uit haar schulp. Gevaarlijk werd de thuisploeg echter nauwelijks en de volgende kans was ook weer voor DTC. Tebbe snoepte de bal af van een verdediger van LSV en kon samen met Westerhof naar het doel. Het vervolg van Tebbe was echter niet goed en LSV kwam met de schrik vrij. Even later eenzelfde moment waarin LSV de bal achterin kwijt raakt. De inzet van Westerhof met rechts ging ruim over.

Vlak voor de rust kwam LSV redelijk uit het niets op gelijke hoogte. Een splijtende steekpass door de verdediging zorgde ervoor dat een aanvaller van LSV oog in oog kwam met de uitkomende doelman Jordi Visschedijk. Die ging hij voorbij en hij kon de bal vervolgens gemakkelijk in het lege doel schuiven, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft had DTC na een uur voetballen recht op een strafschop. Een verdediger was te laat toen Tebbe de bal onderschepte. De scheidsrechter had de overtreding ook wel gezien, maar hij legde de bal  buiten de zestien terwijl de overtreding er binnen was. Uit de vrije trap werd DTC gevaarlijk en LSV gaf met enig fortuin een hoekschop weg. Die hoekschop werd door Mark Hesselink schitterend direct het doel in geschoten waardoor DTC weer op voorsprong kwam, 1-2.

DTC bleef vervolgens controle houden over de wedstrijd en had van LSV eigenlijk weinig te vrezen. Het werd wederom gevaarlijk uit een vrije trap toen de bal uiteindelijk bij Tebbe belandde, maar dat schot ging naast. Een klein kwartiertje voor tijd besliste DTC de wedstrijd definitief. Een verdediger van LSV raakte niet voor de eerste keer de bal kwijt aan een jagende Tebbe. Hij legde breed op Jelco Nijhuis die vervolgens simpel kon scoren, 1-3.

De wedstrijd was na die goal beslist en DTC wist dat het ging winnen. Het slotakkoord was nog voor invaller Lars Arens. Hij wist op aangeven van Tebbe met zijn eerste balcontact het doel te vinden en bracht de eindstand daarmee op 1-4. Een goede overwinning van DTC op het kunstgras in Lonneker. Het was de hele wedstrijd beter en won uiteindelijk ook verdiend. Middenvelder Mark Hesselink maakte een prachtig doelpunt en speelde een sterke wedstrijd. Hij werd 'Man of the Match'. Volgende week staat er op Sportpark Lattrop een echte kraker op het programma. DTC en SV de Lutte hebben na veertien wedstrijden evenveel punten verzameld en zullen onderling uitmaken wie aan het einde van de wedstrijd bovenaan staat. De aftrap is om 14:00.