DTC zet goede start in 4A door en bindt Almelo aan de zegekar

geplaatst op: 30-10-2022

Opstelling DTC '07: Tristan Bergman; Daan Groener (Rutger Hof), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis; David Westerhof (Wessel Weusthof), Sam Tebbe, Niels Wessels (Nick Huusken).

Het waren omstandigheden die je eind oktober niet zou verwachten, maar menig DTC-supporter trok zondagmiddag met een korte broek aan richting Sportpark Tilligte voor de wedstrijd tussen DTC '07 1 en Almelo 1. De ploegen stonden op voorhand dicht bij elkaar: allebei wisten ze uit de eerste vier wedstrijden negen punten te verzamelen. Een strijd in de subtop van de 4e klasse dus, al is het seizoen nog jong.

DTC probeerde, na een week zonder wedstrijd, voort te borduren op de 2-3 overwinning op bezoek bij De Lutte. Dat lukte de ploeg van Wilco Broekhuis in de beginfase met mate. Beide teams begonnen wat onrustig, maar DTC greep uiteindelijk voorzichtig het initiatief. Dat de eerste kans voor de thuisploeg meteen resulteerde in de openingstreffer, was mooi meegenomen. Pim Scholte Lubberink slingerde een vrije trap mooi voor het doel, waar Jelco Nijhuis deze knap tegen de touwen kopte. Almelo kwam na een kwartier spelen niet verder dan een speldenprikje van afstand: de rechtsbuiten van de gasten had het vizier echter nog niet op scherp staan.

In het restant van de eerste helft ging het gelijk op. De technisch vaardige voetballers van Almelo hadden het lastig om door de goed gepositioneerde verdediging van DTC heen te spelen. Kansen zagen we lange tijd - voor beide doelen - niet. Tot DTC ongeveer tien minuten voor rust een goede aanval over meerdere schijven op de mat legde. Goed werk van David Westerhof op het middenveld zorgde ervoor dat de bal aan de rechterkant voor het doel gegooid kon worden, waar Niels Wessels deze voor het intikken had. Hij raakte de bal echter verkeerd en liet de kans onbenut.

Met een 1-0 voorsprong op zak zocht DTC de kleedkamer op (en de supporters de kantine). Een kwartier later begonnen de teams fris en fruitig aan het tweede bedrijf. Dat deed de thuisploeg scherp: Westerhof kreeg meteen een goede kans vlak voor het Almelo-doel, maar hij vond de keeper op zijn pad. Dat gold ook voor Sam Tebbe, die een minuut later een kans kreeg om de score te verdubbelen.

Almelo had het in de beginfase van de tweede helft lastig. Westerhof probeerde het van grote afstand nadat hij de sluitpost van de gasten te ver voor zijn doel zag staan, maar hij mikte een meter te hoog. De verdiende 2-0 volgde niet veel later alsnog. Een hoekschop viel bij de tweede paal, waar Wout Groeneveld de kans kreeg om zijn hoofd tegen de bal te zetten. Hij mikte tegen de deklat, maar via Scholte Lubberink kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Nijhuis, die zijn tweede van de middag maakte.

Lang genieten van de voorsprong? Dat zat er niet in. Spits Selami Karki van Almelo mocht na een DTC-overtreding van ongeveer dertig meter aanleggen voor een vrije trap en mikte deze - eerlijk is eerlijk - op prachtige wijze achter Tristan Bergman, die de afwezige Jordi Visschedijk verving. Twee keer raakte de bal de paal, voordat deze achter de kansloze sluitpost in het doel viel. Het bracht de spanning meteen terug in de wedstrijd.

Almelo rook bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker, zonder écht gevaarlijk te worden voor het doel van DTC. Aan de andere kant van het veld werden de ruimtes groter. Invaller Nick Huusken zorgde voor de nodige dreiging en was de Almelo-defensie meermaals te slim af, maar hij wist (tot drie keer toe) het net niet te vinden in zeer kansrijke positie. Zo raakte hij, na een goede actie, snoeihard de paal.

DTC liet Almelo met de gemiste kansen in leven en het mocht gerust een klein wonder genoemd worden dat de wedstrijd niet in een eerder stadium al beslist was. Geen haan die ernaar kraaide bij DTC, toen scheidsrechter Niek Lenderink na een aantal minuten blessuretijd het eindsignaal produceerde. Man of the Match was Jelco Nijhuis, die met zijn twee doelpunten een belangrijk aandeel had in de zege.

De volgende driepunter voor de formatie van trainers Wilco Broekhuis en Cas Bruns dus. Daarmee is de start in de 4e klasse uitstekend te noemen: twaalf punten uit de eerste vijf wedstrijden (en we zeggen het stiekem toch: de koppositie in de 4e Klasse A). De doelstelling blijft echter onveranderd: handhaving. De ploeg kan vol vertrouwen toeleven naar volgende week, wanneer KOSC de tegenstander is in Ootmarsum. De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur op Sportpark 'n Tooslag. DTC kan de supporters in deze derby uiteraard goed gebruiken, dus pak het fietsje en maak de tocht naar Ootmarsum volgende week.