Eerste kampioenschap en promotie voor DTC na zege op Haaksbergen

geplaatst op: 30-05-2022

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox; Mark Hesselink, Wout Groeneveld (Roel Potijk), Jelco Nijhuis (Lars Arens); Nick Huusken (Niels Wessels), Sam Tebbe, David Westerhof (Wessel Weusthof).

Afgelopen zondag was daar eindelijk de wedstrijd waar de club jarenlang naar heeft toegeleefd. DTC kon in eigen huis kampioen worden en promotie naar de vierde klasse afdwingen. Iedereen was klaar voor een grandioos kampioensfeest. De feesttent stond klaar, kampioenshirtjes waren gedrukt en de supporters zorgden voor het nodige vuurwerk. Voordat het zover was, moest er natuurlijk nog wel eerst gewonnen worden van Haaksbergen. De bezoekers stonden op de ranglijst aan de onderkant van de middenmoot en speelden nergens meer voor. In de eerste wedstrijd wist DTC gemakkelijk te winnen dankzij een hattrick van Tebbe.

Dan naar de wedstrijd. Nadat de pupil van de week het goede voorbeeld had gegeven bracht scheidsrechter Geerdink de wedstrijd in gang. DTC begon scherp aan de wedstrijd en binnen vijf minuten lag de bal al in het net. Groeneveld wist te scoren na een voorzet vanaf de rechterkant van Hof. De vreugde was van echter van zeer korte duur, aangezien de scheidsrechter een overtreding van Westerhof had gezien. De bezoekers traden aan met een jong elftal en waren in de beginfase niet in staat om er voetballend door heen te komen. De enige dreiging kwam uit een verre inworp, maar het puntertje dat de aanvaller produceerde belandde in het zijnet.

Na zo'n twintig minuten spelen kwam DTC verdiend op voorsprong en het was weer Groeneveld die het laatste zetje gaf. DTC was alerter bij een scheidsrechtersbal dan Haaksbergen en Groeneveld zocht de combinatie op met Westerhof. Hij kreeg de bal terug en tikte met zijn linker de bal onder de doelman door waarna de bal tergend langzaam het doel in rolde, 1-0.

Voor de rust kreeg de thuisploeg nog twee kansen om score uit te breiden en beide kansen waren voor Westerhof. Hij reageerde hij als enige op een voorzet van Hof, maar schoot net over. Kort daarna werd een snoeihard schot van Westerhof knap gepareerd door de keeper van de bezoekers. Ruststand 1-0.

Zoals wel vaker dit seizoen kwam DTC sterk uit de kleedkamer en ging het direct op jacht naar de 2-0. Tebbe kreeg hiertoe een grote mogelijkheid. Uit een vrije trap van Scholte Lubberink kopte hij van dichtbij net naast. Vlak daarna was Tebbe weer dichtbij een doelpunt. Hij probeerde het met een halve omhaal, maar de doelman van de bezoekers bleek een sta in de weg. DTC kreeg ook veel corners in deze fase, maar werd hier nauwelijks gevaarlijk uit. Groeneveld was wel dichtbij, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

DTC vergat om de wedstrijd definitief te beslissen, maar hoefde tegelijkertijd van Haaksbergen niets te vrezen. Toch was de spanning voelbaar op Sportpark Lattrop. Na een dik uur de volgende kansen. Eerst kopte Tebbe op de lat, waarna Westerhof de rebound vanaf enkele meters ook niet het doel in kreeg. Trainer Wilco Broekhuis bracht met Wessels voor Huusken vers bloed en dat bleek een gouden greep. Vijf minuten voor tijd krulde Wessels de bal met zijn chocoladebeen schitterend in de verre hoek, 2-0. De ontlading die volgde bij de spelers en supporters was enorm. Dit kon niet meer mis gaan.

De laatste minuten werden plichtmatig uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen. Middenvelder Wout Groeneveld, die heerste in de lucht én gevaarlijk was in aanvallend opzicht, werd 'Man of the Match'.  DTC mag zich de terechte kampioen noemen met een voorsprong van zes punten en nog één wedstrijd voor de boeg. Volgende week gaat DTC op bezoek bij hekkensluiter Mariënheem. Op tweede pinksterdag (!) wordt er om 14:00 afgetrapt op Sportpark 't Aspel.