Effectief DTC overtuigend langs Fleringen

geplaatst op: 14-04-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Jelle ten Dam, Pim Scholte Lubberink, Mart Oude Luttikhuis (Lars Arens), Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Wout Potijk, Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer (Nick Huusken), Sam Tebbe, Roel Potijk

Op een frisse, maar zonnige zondagmiddag werd er op Sportpark Lattrop om 14:00 uur afgetrapt tussen DTC '07 en Fleringen. Pupil van de Week Stef Groeneveld gaf de spelers van DTC het goede voorbeeld door de bal knap langs de keeper van Fleringen te schieten. De wedstrijd ging in de beginfase lang gelijk op. Fleringen kreeg al snel een mogelijkheid op de openingstreffer. In de scrimmage viel de bal voor de voeten van een Fleringen-speler, maar het schot kreeg niet genoeg snelheid mee. De verdediging van DTC kon het gevaar dan ook weren.

Ook DTC kwam af en toe gevaarlijk voor het doel van Fleringen. Een schot van Wout Potijk vanaf randje zestien vloog over het doel. Na deze kansen ging het in de eerste helft lang gelijk op. DTC en Fleringen kwamen allebei niet tot goed uitgespeelde kansen. Vlak voor rust kreeg Fleringen nog een kansje om de score te openen, maar een schot vloog ongevaarlijk over het doel van DTC-keeper Visschedijk.

Met het rustsignaal in zicht kreeg ook DTC een kans om de score te openen. Een goede hoekschop kon door Tebbe richting doel worden gekopt, maar de inzet van de spits belandde net naast het doel van Fleringen. De uitploeg hanteerde in de eerste helft vooral de lange bal, maar DTC kon daarentegen ook geen geweldig spel op de mat leggen.

Pas na rust ontbrandde de wedstrijd echt. Fleringen kwam beter uit de kleedkamer en had in de beginfase van de tweede helft het overwicht. Een ingestudeerde vrije trap van de gasten leverde het eerste gevaar op. Het schot van de Fleringen-speler vloog echter naast. Het leek alsof DTC nog niet helemaal wakker was. Een aanvaller van Fleringen speelde zichzelf zonder problemen vrij voor het DTC-doel, maar Visschedijk verkleinde zijn doel goed en wist de inzet klemvast te pakken. Een aantal minuten later kwam de aanvoerder van Fleringen gevaarlijk voor het doel van DTC, maar wederom was Visschedijk een sta in de weg.

Niet veel later was er weer een kans voor de uitploeg. Een vrije trap belandde op het hoofd van een Fleringen-speler, maar Visschedijk kon keren. Halverwege de tweede helft leek het dan toch 0-1 te worden voor Fleringen. Een hoekschop werd door een Fleringen-speler in het DTC-doel gekopt, maar arbiter Nijhuis had in aanloop naar dit doelpunt een overtreding gezien en keurde de goal dan ook af.

DTC kwam goed weg, maar leek ook wakker geschud door dit moment. Een goede hoge bal van Tebbe werd door Nijhuis geweldig buitenkant voet aangenomen. De middenvelder begon vervolgens aan een rush over de helft van Fleringen en legde de bal goed af op Roel Potijk. Diens voorzet over de grond kwam perfect voor de voeten van Tebbe, die het leer alleen nog maar binnen hoefde te tikken voor de 1-0. Een geweldig uitgespeelde aanval van de thuisploeg.

Meteen na de openingstreffer ging DTC op zoek naar het tweede doelpunt. De moed van de thuisploeg werd direct beloond. Een ingestudeerde corner van de voet van Scholte Lubberink belandde op het hoofd van Nijhuis, die hard in de bovenhoek kopte. Na deze treffer leek het verweer van Fleringen gebroken. Door een geweldige bal van invaller Arens kon Tebbe gevaarlijk worden op de helft van Fleringen. De voorzet van de aanvaller viel voor de voeten van Arens, maar die zag zijn schot via een Fleringen-been naast het doel verdwijnen.

DTC had in het restant van de wedstrijd geen enkel probleem meer met Fleringen, dat zich richtte op de lange bal. Gevaar leverde dit echter niet op. Vlak voor tijd kon Arens nog een voorzet geven, maar een verdediger van Fleringen stond op de goede plek. Hij miste de bal alleen volledig, waardoor Olde Keizer vrij voor het Fleringen-doel op kon duiken. Hij omspeelde de keeper kinderlijk eenvoudig en had dan ook geen moeite om de derde treffer voor DTC tegen de touwen te werken. Vlak voor tijd werd invaller Huusken, die voor de tweede keer binnen de lijnen kwam voor DTC 1, nog diep gestuurd. De uitstekend fluitende arbiter Nijhuis vond het echter goed geweest en floot voor het einde.

Een prima overwinning voor DTC, dat een stuk effectiever met de kansen omging dan tegenstander Fleringen. Man of the Match aan DTC-zijde was Rik Groeneveld, die Fleringen-aanvoerder Poppink totaal onschadelijk maakte. Op paaszaterdag speelt DTC zijn volgende wedstrijd: in Lattrop is de tegenstander Phenix. Aftrap is om 17:00.