Erelid Nico Haafkes op 78-jarige leeftijd overleden

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Erelid Nico Haafkes op 78-jarige leeftijd overleden

geplaatst op: 15-07-2023

Nico Haafkes (1945 - 2023) 

Het was 1969 toen Nico Haafkes voor de eerste keer het shirt van de Tilligter Sport Vereniging (TSV) om zijn schouders had. Als 24-jarige verdediger verruilde hij DOS'19 in Denekamp voor het eerste elftal van Tilligte. Vanaf dat moment was hij niet meer weg te denken bij TSV en - na de fusie - DTC' 07. Afgelopen vrijdag overleed Nico, erelid van de vereniging, op 78-jarige leeftijd.

Meerdere seizoenen speelde Nico in het eerste elftal van TSV. Als laatste man was hij het slot op de deur van de defensie. Af en toe hard in de duels, maar bovenal fair. Een slimme verdediger, die op de goede plek stond wanneer dat nodig was. Nico vervulde in die tijd een dubbelrol in het elftal. Zo was hij naast verdediger ook verzorger. Lag er iemand op de grond, dan was Nico er als eerste bij. 'Aan de kant, de dokter komt eraan'.

Geen gemiauw en gedram
Na zijn jaren in het eerste elftal speelde Nico in meerdere lagere elftallen en ging hij zich bezighouden met het trainen van jeugdteams. Hij bracht zijn doorzettingsvermogen en passie over op de jonge talenten, die daardoor niets uit de weg gingen. Op het trainingsveld in Tilligte, achter Café-Restaurant Ten Dam, werden de pupillen op de door hem kenmerkende manier getraind. Ook in bijzondere omstandigheden, want een met sneeuw bedekt veld was voor Nico geen reden om een training af te gelasten. Een oranje bal erbij en gaan, dat was de instelling. Tijd voor 'gemiauw en gedram' was er niet.

Naast zijn passie voor TSV en DTC was Nico ook een fervent judoliefhebber. Hij behaalde een zwarte band en later ging hij als scheidsrechter aan de slag. Op Nederlandse kampioenschappen, maar ook bij internationale wedstrijden was hij van de partij. 

Gepassioneerde verzorger
Dit combineerde Nico allemaal met zijn taken als verzorger bij TSV en later DTC.  Meerdere decennia zorgde hij ervoor dat spelers opgelapt werden. Zijn deur stond altijd open, iedere dag van de week. Vanaf begin jaren '70 tot ver na de fusie. Altijd betrokken bij de club. Ook wanneer er geklust moest worden op het complex, stond Nico altijd klaar. Daarnaast zette hij zich als bestuurslid jarenlang in voor TSV, waar hij onder meer hielp met het benaderen van sponsoren voor de club.

Langs de lijn
De afgelopen jaren ging de gezondheid van Nico achteruit. Desondanks ging hij er vrijwel iedere dag nog op uit. Met de rollator of op de fiets door het dorp. En wanneer het kon stond hij bij de wedstrijden van DTC-teams langs de lijn. Afgelopen vrijdag maakte hij zijn laatste rondje, op zijn eigen manier. Op de fiets. Nico werd 78 jaar oud.

Het bestuur van DTC '07 wenst de nabestaanden van Nico alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte