Herman Damhuis op 87-jarige leeftijd overleden

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

 

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Herman Damhuis op 87-jarige leeftijd overleden

geplaatst op: 04-12-2023

Herman Damhuis (1936 - 2023)

Trouw grensrechter en leider bij het eerste elftal van SV Dinkelland, leider van het voormalige 'Noord Deurningen-team' en altijd beschikbaar voor onderhoud aan het complex. Jarenlang was Herman Damhuis een vast gezicht bij de Lattropse voetbalclub. En vanaf 2007 kwam hij ook regelmatig naar het complex in Tilligte.

Want ook al was Herman geen groot voorstander van een fusie met TSV, hij liet meteen weten: als dit is wat de leden willen, dan pas ik mij aan. Het tekende de betrokkenheid van Herman, die op 1 mei 1955 lid werd van Dinkelland. Daarmee was Herman een lid van het eerste uur, want in dat jaar werd de vereniging opgericht. 

Na zijn voetballende jaren in de lagere elftallen bleef hij zich op talloze manieren inzetten voor de club. Hij nam zitting in het Dinkelland-bestuur en werd een vast gezicht bij het eerste elftal, waar hij samen met Bennie Meinders jarenlang leider was. 

Na de fusie bleef Herman zich inzetten voor - vanaf dat moment - DTC '07. Hoewel er in eerste instantie gezocht werd naar een locatie voor een nieuw sportcomplex, tussen Tilligte en Lattrop in, zag hij meer in het behoud van beide complexen. Iets wat uiteindelijk ook gebeurde.

Dat zijn liefde voor de club nooit is verdwenen, bleek wanneer er een kijkje werd genomen in zijn kamer op Woonzorgcentrum Gravenstate in Denekamp. Aan de muren hingen talloze verwijzingen naar zijn tijd bij Dinkelland. En, zo lang het kon, kwam hij naar het complex om naar wedstrijden te kijken. 

Herman overleed afgelopen zaterdag op 87-jarige leeftijd. DTC '07 wenst zijn nabestaanden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Cobbingstraat 13, 7631JB, Ootmarsum