Broekhuis en Bruns verheugd met start DTC: 'We gaan voor handhaving'

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Broekhuis en Bruns verheugd met start DTC: 'We gaan voor handhaving'

geplaatst op: 15-10-2022

Met zes punten uit drie wedstrijden kent DTC ’07 een prima start in het eerste jaar in de 4e klasse A. De formatie van Wilco Broekhuis en Cas Bruns maakt zich op voor de wedstrijd tegen SV De Lutte, waarna een week rust volgt. Een gesprek met de twee trainers, die vol vertrouwen richting de rest van het seizoen kijken.

Na een aantal stevige trainingen werd het seizoen afgetrapt met een oefenwedstrijd tegen Zenderen Vooruit. De ploeg van voormalig DTC-trainer Tim Meijerink degradeerde vorig jaar naar de 5e klasse. In een open wedstrijd met veel kansen bleven beide de teams steken op een 3-3 gelijkspel.

Voordeel
De drie daaropvolgende bekerwedstrijden tegen respectievelijk MVV '29, Luctor et Emergo en Rood Zwart besloten Broekhuis en Bruns te gebruiken om spelers te proberen op andere posities. Daarnaast werden er meerdere tactieken geprobeerd om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen in het debuutjaar in de 4e klasse. "We hebben de voorbereiding gebruikt om onze verschillende tactieken op te frissen en verder te ontwikkelen", legt Broekhuis uit. "We kunnen op verschillende manieren spelen, ons waar dat nodig is aanpassen aan de tegenstander. Dat is een groot voordeel."

Wisselende resultaten
De eerste bekerwedstrijd tegen derdeklasser MVV werd met 2-1 verloren. "Een uitstekende wedstrijd", delen Broekhuis en Bruns dezelfde mening. Bruns: "Met een beetje meer scherpte voor het doel had er zelfs meer ingezeten, tegen een club die in de top van de derde klasse speelt." Tegen Luctor ging het minder en werd er met 1-4 verloren. Broekhuis: "We misten een aantal spelers vanwege ziekte. Qua spel was het niet heel verkeerd, maar we gaven de doelpunten te gemakkelijk weg."

We waren het er snel genoeg over eens dat we dit seizoen voor handhaving willen gaan - Wilco Broekhuis

De reeks bekerwedstrijden werd afgesloten met een 1-2 overwinning op bezoek in Delden, bij Rood Zwart. Na twee snelle doelpunten van David Westerhof en Nick Huusken werd de winst in de tweede helft - met wat geluk - over de streep getrokken. Dit goede gevoel werd meegenomen richting de eerste competitiewedstrijd, op bezoek in Weerselo bij UD. Een flinke krachtmeting. En ook hier werd een 1-2 overwinning geboekt. "Een lekkere start van de competitie natuurlijk al hadden we in de tweede helft flink wat geluk nodig", aldus Broekhuis. In de eerste helft kwam DTC tot twee keer toe op voorsprong (via Sam Tebbe en Jelco Nijhuis), in de tweede helft werden er geen doelpunten meer gemaakt. "En daar mochten we gelukkig mee zijn, want UD heeft genoeg kansen gehad."

Goede start
Niemand bij DTC die er wakker van zal hebben gelegen. De eerste wedstrijd in de 4e klasse en meteen drie punten. Een week later de volgende krachtmeting, tegen Sportlust Vroomshoop. Al snel werd duidelijk dat deze formatie qua kwaliteiten minder was dan UD. DTC profiteerde, maakte er vijf en won met 5-1.

Tuurlijk, voor dat soort wedstrijden doe je het natuurlijk - Cas Bruns

In de derde wedstrijd, tegen het gedegradeerde LSV, kreeg de fusieclub voor het eerst het deksel op de neus. Ondanks zo'n 45 minuten met een man meer na een rode kaart voor de gasten uit Lonneker, werd er met 0-1 verloren. Broekhuis kon het nauwelijks geloven. "Eén keer in de zoveel jaar heb je er zo'n dag tussen zitten. We hebben de kansen wel gehad, maar maakten ze niet af. Een fout in de defensie bij ons leverde LSV de 0-1 op en we waren niet bij machte om de bal zelf tegen het net te krijgen. Toch heb ik de jongens een groot compliment gemaakt voor de energie en passie die ze tot het einde van de wedstrijd op de mat hebben gelegd."

Volgende uitdagingen
Ondanks die tegenvaller ging het vizier voor Broekhuis, Bruns, de rest van de staf en de spelersgroep al snel weer op de uitdagingen die nog gaan komen. Om te beginnen zondag tegen De Lutte, dat over een uitstekende selectie beschikt. Broekhuis: "De Lutte lijkt me de nummer één titelkandidaat voor dit seizoen. We gaan er alles aan doen om daar goed voor de dag te komen."

Na die wedstrijd is het tijd voor een week zonder duel. Tijd om de batterijen op te laden richting de eerste wedstrijd in november, wanneer de 'burenruzie' met KOSC wacht. Stiekem leeft de derby - die ironisch genoeg gespeeld wordt in het weekend van de Koale Kermis - al binnen de DTC-spelersgroep. "Tuurlijk, voor dat soort wedstrijden doe je het natuurlijk", aldus Bruns. "Al gaat de focus nu eerst op De Lutte."

Handhaving
De vraag die rest na de prima seizoensstart: waar zien Broekhuis en Bruns DTC 1 dit seizoen eindigen in de 4e klasse? Samen met de spelersgroep werd er voor het seizoen stilgestaan bij deze vraag. Broekhuis: "Iedere speler kreeg de kans om een doelstelling uit te spreken. We waren het er snel genoeg over eens dat we dit seizoen voor handhaving willen gaan."

Dat deze klus wat zwaarder gaat worden dan gedacht, werd duidelijk toen de KNVB de nieuwe promotie/degradatie-regeling publiceerde. Van de twaalf teams in 4A degraderen de nummers 11 en 12 rechtstreeks, terwijl de nummers 10, 9 en 8 nacompetitie om degradatie moeten spelen. "Een hele bijzondere regeling", vertelt Broekhuis met enige verbazing. "Maar dat doet niets af aan onze doelstelling. Dat we daarvoor minimaal als zevende moeten eindigen, is een feit. Maar daar gaan we vol voor!"

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte