Ongelukkig DTC verliest van fysiek De Lutte

geplaatst op: 24-03-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Mart Oude Luttikhuis (Jesse Oortman), Pim Scholte Lubberink, Rik Groeneveld; Wout Potijk, Mark Hesselink (Lars Arens), Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk

Voor de tweede keer in korte tijd speelde DTC zondag De Lutte. De uitwedstrijd werd in de laatste minuut in het voordeel beslist van DTC en De Lutte leek gemotiveerd dit resultaat recht te zetten.

Toch was het DTC dat beter uit de startblokken kwam. Tebbe kwam oog in oog met de keeper, maar kon zijn inzet te weinig richting meegeven. De snel uitgekomen keeper wist dan ook te keren. Vlak na dit moment het volgende gevaar van de thuisploeg: Scholte Lubberink mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of 25, maar zijn goede schot verdween wonderbaarlijk genoeg via de binnenkant van de paal weer in het veld.

Hierna ging de DTC-storm wat liggen. De Lutte kwam beter in het spel en kreeg de eerste kans door een afstandschot. De poging van de ingeschoven verdediger vloog net naast het doel van DTC. Niet veel later kreeg ook De Lutte een vrije trap randje zestien, maar dat was een simpele prooi voor Visschedijk.

Het laatste gevaar voor rust kwam van de uitploeg. Een goede corner kon door een speler worden ingekopt, maar het vizier stond niet op scherp: ver naast.

Na de theepauze nam De Lutte het initiatief. Een goede voorzet kon werd door de spits ingeschoten, maar Visschedijk kon de bal klemvast pakken. Niet veel later kon een De Lutte-speler vrij inkoppen, maar de bal vloog hoog over. DTC kwam niet goed in het spel en verloor de bal veel te gemakkelijk op het middenveld. Een goede voorzet van een speler van De Lutte leverde een vrije schietkans op, maar de aanvaller schoot wild naast.

Een minuut later kreeg De Lutte alsnog waar het recht op had. De DTC-spelers gingen het duel op het middenveld niet aan en de bal viel voor de voeten van een De Lutte-speler, die van afstand knap raak schoot: 0-1.

DTC probeerde meteen wat terug te doen, maar door het slordige spel was er van uitgespeelde kansen geen sprake. Scholte Lubberink mocht weer aanleggen voor een vrije trap, maar zag zijn inzet wederom via de paal naast het doel belanden. DTC had het geluk niet aan zijn zijde en kreeg een kwartier voor tijd de 0-2 om de oren. Met een goede steekpass werd een speler van De Lutte oog in oog gezet met Visschedijk en koeltjes schoot hij de bal - overigens via de DTC-keeper - in het doel.

De thuisploeg probeerde met lange ballen gevaarlijk te worden op de helft van de uitploeg, maar kwam niet verder dan een afstandsschot van Wout Potijk. De keeper pakte die inzet klemvast en daarmee was de wedstrijd binnen voor De Lutte.

Het eerste verlies van DTC '07 dit seizoen, in een wedstrijd die verdiend de kant van De Lutte op viel. Met een beetje geluk had DTC er een punt uit kunnen slepen, maar het mocht niet zo zijn. Volgende week zondag speelt DTC '07 op 'Super Sunday' (alle seniorenteams van DTC spelen een thuiswedstrijd) tegen TVV om 14:00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in Tilligte.