Onnodige nederlaag DTC in thuiswedstrijd tegen LSV

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Onnodige nederlaag DTC in thuiswedstrijd tegen LSV

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld (Wessel Weusthof); Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis, Mark Hesselink; Niels Wessels (Ewout olde Keizer), Sam Tebbe en David Westerhof.

 

Een zonovergoten Sportpark Lattrop was het decor voor de wedstrijd tussen DTC en LSV. DTC probeerde haar nog foutloze reeks voort te zetten. De bezoekers hoopten na de overwinning van vorige week tegen Sportclub Overdinkel opnieuw op een driepunter.

 

In de eerste minuten van de wedstrijd was DTC de bovenliggende partij. Het eerste doelgevaar kwam van Westerhof, maar zijn schot ging over. LSV kwam daarna wat beter in de wedstrijd en meldde zich ook voor het eerst voor het doel. Een aanvaller van de bezoekers schoot met een lastige stuit de bal richting het doel, maar Visschedijk wist de bal te keren.

 

Na twintig minuten kreeg DTC een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Tebbe was met zijn hoofd net iets eerder bij de bal en werd in het strafschopgebied gevloerd door een verdediger. Hij ging zelf achter de bal staan, maar de doelman van de club uit Lonneker stopte de strafschop. Even later resulteerde een mooie aanval van DTC in een schot van Westerhof, maar de doelman wist de bal over het doel te tikken.

 

Vlak voor rust was DTC wederom dicht bij een treffer. Scholte Lubberink bracht een vrije trap laag voor het doel, maar het was wederom de doelman van LSV die uitstekend redding bracht op een inzet van Nijhuis. Enkele minuten daarna moesten de bezoekers met 10 man verder. De scheidsrechter paste terecht de voordeelregel toe nadat een speler van DTC een overtreding had gemaakt op het middenveld. De onderuit gehaalde speler van LSV kon zich echter niet beheersen en sloeg iemand van DTC. De scheidsrechter had het allemaal gezien en toonde terecht de rode kaart. Ruststand 0-0.

 

Aan het begin van de tweede helft wist DTC nog geen gebruik te maken van het feit dat het met een man meer op het veld stond. Een speler van de bezoekers stond bij een vrije trap zelfs helemaal vrij en kopte maar net naast. Kort daarna wel drie mogelijkheden in korte tijd voor DTC. Nijhuis, Westerhof en Wessels probeerden het, maar de keeper van LSV bleek niet voor het eerst deze middag telkens een sta-in-de-weg.

 

Na een klein uur ging het mis voor DTC. Na balverlies op het middenveld en een fout van doelman Visschedijk op de rand van de zestien, wist een aanvaller van LSV de score te openen, 0-1.  DTC bracht direct daarna een aanvaller voor een verdediger in het veld in de hoop de wedstrijd nog om te draaien.

 

Er werden genoeg kansen gecreëerd. Tebbe schoot na een fraaie dribbel maar net naast en een verdediger van LSV wist met een sliding nog net te voorkomen dat Weusthof goed kon uithalen. Aan de andere kant wist ook LSV nog een goede mogelijkheid te creëren, maar de redding van Visschedijk was uitstekend. Vijf minuten voor tijd nog maar weer een kans voor DTC. De keeper van LSV had voor de verandering geen antwoord op de inzet van Westerhof, maar hij krijg dit keer hulp van een van zijn verdedigers die de bal van de lijn weghaalde.

 

Al met al een teleurstellende middag voor DTC, dat voor het eerst dit seizoen niet wist te winnen. Het heeft genoeg mogelijkheden op een doelpunt gehad, waardoor deze nederlaag vooral als onnodig zal voelen. Middenvelder Jelco Nijhuis werd 'Man of the Match'. Volgende week speelt DTC weer een uitwedstrijd. Het speelt om 14:00 op Sportpark De Stockakker tegen SV de Lutte.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte