Sterk DTC rekent simpel af met AVC Heracles

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Sterk DTC rekent simpel af met AVC Heracles

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Rutger Hof (Nick Huusken), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Mark Hesselink (Ruben Arends), Wout Groeneveld (Jelle ten Dam), Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk

In de strijd om promotie speelde DTC '07 zondagmiddag tegen AVC Heracles. Eerder dit seizoen werd er met 2-2 gelijk gespeeld in Almelo. Heracles begon fel aan de wedstrijd: de aanvoerder van Heracles zette met een goede steekpass een mede-aanvaller vrij, maar het schot werd van de lijn gehaald door een goed oplettende Wout Potijk. 

DTC leek meteen wakker na dit eerste gevaarlijke moment. Een vrije trap van Scholte Lubberink werd goed verlengd door Tebbe, waardoor Nijhuis in vrijstaande positie bij de bal kon komen. De DTC-middenvelder twijfelde niet en schoot de bal tegen de touwen. De grensrechter van Heracles vlagde nog wel voor buitenspel, maar de goed meegelopen arbiter Piquard wees naar de middenstip: 1-0.

DTC speelde prima combinatievoetbal en het duurde niet lang voordat het volgende gevaar zich aandiende. Scholte Lubberink mocht wederom aanleggen voor een vrije trap. Ditmaal viel de perfecte voorzet op het hoofd van Nijhuis, die de bal zeer knap langs de keeper van Heracles kopte voor de 2-0 voorsprong. Waar DTC de afgelopen weken moeite had het doel te vinden, werd er nu juist zeer effectief met de kansen omgesprongen.  

DTC rook bloed. Met goed combinatiespel werd de formatie van Heracles helemaal zoek getikt. Toch was het de uitploeg dat dicht bij de aansluitingstreffer was. Een hoekschop werd door een Heracles-speler ingekopt, maar nu stond Roel Potijk op de goede plek om de bal van de lijn te halen. In de tegenstoot was het DTC dat gevaarlijk werd. Tebbe legde goed terug op Scholte Lubberink, die de bal meteen doorspeelde naar Nijhuis. Die probeerde de keeper te omspelen, maar die lette goed op en plukte de bal van de voeten van de middenvelder.

Halverwege de eerste helft kwam DTC alsnog op een 3-0 voorsprong. Na een goede aanval kwam Hof vrij voor het doel van Heracles, maar de vleugelverdediger werd net voordat hij wilde schieten neergehaald. Scheidsrechter Piquard floot resoluut voor een penalty. Olde Keizer ging achter de bal staan en schoot zonder te twijfelen raak. 

Vlak na dit doelpunt werd DTC nogmaals gevaarlijk. Olde Keizer werd knap vrijgespeeld aan de rechterkant van het veld en de aanvaller probeerde het meteen. Zijn schot vloog net voorlangs. Verder dan een aantal pogingen van afstand kwam de tegenstander uit Almelo niet.

Vlak voor het rustsignaal werd DTC nog een aantal keer gevaarlijk. Heracles wist niet waar het moest lopen en zag Roel Potijk de bal terugleggen op Nijhuis. Zijn schot van afstand vloog rakelings over het doel van de uitploeg. Vlak voor rust werd het dan toch 4-0 voor de thuisploeg. Tebbe draaide een verdediger van Heracles helemaal dol en gaf de bal voor op Roel Potijk. Die had geen enkele moeite de bal in het doel van Heracles te tikken voor een comfortabele ruststand van 4-0 voor DTC.

Vlak na rust leek DTC al snel op zoek naar de volgende treffer. Nijhuis kopte uit een corner over en Hof kwam in gevaarlijke positie aan de bal in het Heracles-strafschopgebied, maar hij nam de bal niet goed aan, waardoor een Heracles-middenvelder weg kon werken.

Heracles wist geen uitgespeelde kansen te creëren, maar kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de 4-1 te maken. Een fout achterin bij DTC zorgde ervoor dat Scholte Lubberink aan de noodrem moest trekken in het strafschopgebied. Arbiter Piquard wees wederom naar de stip. Echter was het DTC-keeper Visschedijk die - niet voor het eerst dit seizoen - de strafschop wist te stoppen. 

Een kwartier voor tijd kwam DTC op een 5-0 voorsprong. Heracles kwam dichtbij het doel van DTC en schoot tot twee maal toe hard op doel, maar Visschedijk was een sta in de weg. In de tegenstoot kwam DTC gevaarlijk bij het doel van Heracles. De keeper leek te onderscheppen, maar verslikte zich in de bal. Hierdoor kon Roel Potijk er tussen komen en de bal simpel in het lege doel schuiven voor de 5-0.

Heracles kreeg nog wel een eretreffer cadeau van de thuisploeg. Wederom kwam een Heracles-speler gevaarlijk in het strafschopgebied van DTC. De aanvaller liep tegen een DTC-been aan en ging naar de grond. Scheidsrechter Piquard - die een prima wedstrijd floot en het bij alle penalty-beslissingen aan het juiste eind had -  wees weer naar de stip. Ditmaal was Visschedijk kansloos: 5-1. 

DTC was vlak voor het laatste fluitsignaal nog dicht bij de 6-1. Een goede voorzet van Olde Keizer werd door invaller Huusken richting het Heracles-doel getikt, maar de keeper van de gasten hield de bal knap uit zijn doel. 

Een prima wedstrijd van DTC, dat met goed combinatievoetbal de tegenstander geen enkele kans liet op een goed resultaat. Man  of the Match was Jelco Nijhuis, die met twee doelpunten en veel rust aan de bal een plaag was voor de defensie van Heracles.

Volgende week zondag staat er de belangrijke uitwedstrijd tegen FC 't Centrum op het programma. Vanuit DTC wordt er een bus geregeld naar deze uitwedstrijd. We hopen op veel support en het opgeven voor de bus kan via wedstrijdsecretariaatsenioren@dtc07.nl. De aftrap is om 14:30 uur in Enschede. 

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte