Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 02-02-2020

Opstelling DTC: '07: Jordi Visschedijk, Wout Groeneveld, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Harm Heerink), Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Lars Arens (Ruben Arends); Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Nick Huusken (Roel Potijk).

Na de nipte nederlaag van vorige week stond er een uitwedstrijd tegen Bentelo op het programma. De vorige ontmoeting was de eerste wedstrijd van dit seizoen. In Lattrop werd toen doelpuntloos gelijkgespeeld.

De beginfase was voor de thuisploeg, maar de eerste mogelijkheid werd door Visschedijk gekeerd. Een lange bal viel iets later over een verdediger van DTC. De aanvaller van Bentelo stuitte in eerste instantie nog op de keeper, maar in de rebound schoot hij wel raak, 1-0.

De eerste mogelijkheid van DTC ontstond via een hoekschop. Scholte Lubberink ging net onder de bal door en de afvallende bal werd door Hesselink net naast geschoten. Het volgende gevaar ontstond ook uit een standaardsituatie. Scholte Lubberink bracht een vrije trap voor en via Hesselink en Tebbe caramboleerde de bal op de lat.

Na ruim een halfuur kreeg de thuisploeg een grote kans om de marge te verdubbelen. Een aanvaller kon alleen richting het doel en legde de bal af op een meegelopen medespeler. Die schoot de bal echter in de korte hoek tegen de paal.

Vlak voor rust wist Bentelo in korte tijd twee keer te scoren. Balverlies voorin leidde een counter voor de thuisploeg in en die werd uitstekend uitgespeeld. Amper een minuut later lag de bal alweer in het doel. Een lage voorzet kon gemakkelijk worden binnengetikt, waardoor de ruststand van 3-0 op het scorebord kwam.

De tweede helft begon voor DTC niet veel beter dan dat de eerste eindigde. Een voorzet richting de tweede paal werd door een aanvaller van Bentelo terug gekopt waarna een andere aanvaller van dichtbij simpel kon binnentikken, 4-0. Nog binnen het kwartier na rust werd het ook nog 5-0. Een speler van de thuisploeg gooide de bal ver in en nadat die over een aantal verdedigers van DTC viel was het voor de spits niet moeilijk om te scoren.

Het spel van de uitploeg bleef vervolgens rommelig en tot uitgespeelde kansen wist het niet of nauwelijks te komen. Tebbe creëerde voor zichzelf nog een kans, maar schoot hard in het zijnet. De laatste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Een voorzet werd van dichtbij ingeschoten, maar doelman Visschedijk voorkwam een nog grotere nederlaag.

DTC moet deze middag snel gaan vergeten en zich richten op de volgende wedstrijd. Die wedstrijd staat over twee weken gepland. Op 16 februari gaat DTC op bezoek bij SVV in Enschede.