Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

 

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Strijdbaar DTC verliest van ReŁnie en is officieel gedegradeerd

geplaatst op: 20-05-2024

Opstelling DTC '07: Tristan Bergman; Rutger Hof (Wout Groeneveld), Mart Scholte Lubberink (Wout Potijk), Pim Scholte Lubberink, Rik Groeneveld; Daan Groener; Mark Hesselink, Lars Arens (Luuk Oortman), Nick Huusken (Niels Wessels); Sam Tebbe (Wessel Weusthof) en David Westerhof

LATTROP - DTC speelde haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen op Sportpark Lattrop tegen Reünie uit Borculo. DTC heeft nog een klein wonder nodig om directe degradatie te ontlopen, terwijl Reünie nog goede papieren heeft voor de derde periodetitel. De wedstrijd eerder dit seizoen werd nipt gewonnen door Reünie met 2-1. 

Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam. De bezoekers hadden een licht overwicht, maar wisten niet tot uitgespeelde mogelijkheden te komen. Ook DTC kwam maar mondjesmaat voor het doel van Reünie. Na zo'n twintig minuten moest Sam Tebbe geblesseerd het veld verlaten, een aardige domper voor DTC. Toch kwam DTC na een klein halfuur op voorsprong. Pim Scholte Lubberink bracht een vrije trap perfect voor het doel en Wessel Weusthof kopte de bal bij de tweede paal raak, 1-0.

DTC ging niet met een voorsprong de kleedkamer in. Enkele minuten voor de rust kwam Reünie op gelijke hoogte. Een steekpass binnendoor werd door een aanvaller van de gasten in de korte hoek binnen gewerkt, 1-1. DTC kwam vrijwel direct met een antwoord. Met een prachtige lange bal zette Mark Hesselink David Westerhof in een kansrijke positie. Westerhof schoot met volle overtuiging, maar ook ruim over het doel. Ruststand 1-1.

In de rust wisselde DTC twee keer. Wout Groeneveld en Niels Wessels kwamen in het veld voor Rutger Hof en Nick Huusken. Het begin was sterk met een gevaarlijk moment voor het doel van Reünie, maar Lars Arens en Wessels kregen de bal het doel niet in. Toch waren het de gasten die de voorsprong pakten. Bergman liet een schot door zijn handen glippen, maar leek deze voor de doellijn nog weer te pakken te hebben. De scheidsrechter oordeelde echter anders en gaf een doelpunt, 1-2.

Net als DTC in de eerste helft kon Reünie nu in de tweede helft niet lang genieten van de voorsprong. Westerhof bracht DTC met een hard schot weer langszij, 2-2. Het spel golfte vervolgens op en neer en de volgende kans was weer voor Reünie. Een schot van afstand vloog rakelings langs de kruising. Daarna vond Hesselink met een snoeihard schot de vuisten van de keeper van Reünie.

Met nog een kwartier te gaan speelden beide ploegen nog vol voor de winst. DTC kreeg daar de beste mogelijkheden voor. Weusthof was alert bij een bal die over de verdediging stuiterde, maar oog in oog met de doelman wist hij niet te scoren. Een speler van Reünie kreeg een vrije kop kans in de zestien, maar zag zijn inzet ruim naast gaan. Ook Westerhof had de 3-2 op zijn schoen, maar wederom bleek de doelman van Reünie de sterkste in de een-tegen-een situatie. Uiteindelijk waren het toch de gasten die aan het langste eind trokken. Een speler van Reünie stond volgens grensrechter Mark Peters buitenspel, maar de scheidsrechter ging wederom alleen uit van zijn eigen waarneming en liet doorspelen waarna de gasten op 2-3 kwamen.

DTC kwam die goal niet meer te boven en verliet gefrustreerd het veld. Niet alleen omdat het vandaag de wedstrijd verloor, want door de nederlaag is degradatie naar de 4e klasse een feit. Volgende week speelt DTC dus voorlopig haar laatste wedstrijd in de 3e klasse. Het gaat dan op bezoek bij Heeten. De aftrap op Sportpark Heeten is om 14:00.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Cobbingstraat 13, 7631JB, Ootmarsum