Topper tegen Manderveen eindigt onbeslist

geplaatst op: 13-03-2022

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Rutger Hof (Wessel Weusthof), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox; Mark Hesselink, Lars Arens, Jelco Nijhuis; Nick Huusken (Wout Groeneveld), Sam Tebbe, Niels Wessels.

Op Sportpark de Samenwerking stond een prachtig affiche tussen Manderveen en DTC op het programma. De nummer 1 en 2 van de ranglijst streden uiteraard om de koppositie, maar nog belangrijker, ook om de eerste periodetitel. Voor DTC was de opdracht simpel. Het moest winnen om over de thuisploeg heen te gaan en het kon daarbij rekenen op veel steun uit Tilligte en Lattrop.

Dat de wedstrijd ertoe deed, was ook te zien bij de opkomst. De thuisploeg zorgde voor een goed sfeertje met rook en vuurwerk. De openingsfase was aan beide kanten fel. Na wat speldenprikjes van DTC kwam het eerste doelgevaar van de kant van Manderveen. Een schot in de korte hoek werd gepareerd door doelman Visschedijk.

De bezoekers waren de betere voetballende ploeg. Manderveen zocht vooral het geluk middels de lange bal, en vond dat na zo'n twintig minuten spelen. De spits kreeg de bal voor zijn voeten en haalde met succes verwoestend hard uit. De bal vloog fraai de rechterbovenhoek in, 1-0. Na de goal wist ook DTC kansen te creëren. Tebbe was alert op een lange bal en ontsnapte aan de Manderveense defensie. Zijn schot met links ging net naast. Niet lang daarna kon Wessels op de keeper af, maar hij stuitte op diezelfde keeper die zich goed breed maakte.

Manderveen wist de eerste helft, die door overtredingen, blessures en tijdrekken vaak stillag, niet met elf man te eindigen. Vlak voor rust liep een speler vervelend door op doelman Visschedijk. De scheidsrechter van dienst twijfelde niet en toonde volkomen terecht de rode kaart. Ruststand 1-0.

In de tweede helft werd het spelbeeld van de eerste helft alleen maar versterkt. Manderveen trok zich terug en loerde op de counter. DTC probeerde via de zijkanten gevaarlijk te worden, maar Manderveen trok alles uit de kast om de voorsprong vast te houden. Wessels kreeg halverwege de tweede helft een prima kans op de gelijkmaker, maar hij zag zijn schot hoog in het zijnet belandden.

DTC ging naarmate het einde naderde meer risico nemen en probeerde via twee aanvullende wissels alsnog langszij te komen. Net als in de eerste helft, lag het spel in het tweede helft vaak stil door getreuzel aan de kant van Manderveen. Dit was uiteraard begrijpelijk, maar het kwam de wedstrijd niet ten goede. Zo'n vijf minuten voor de tijd viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Groeneveld kopte de bal door naar Wessels en hij schoof de bal langs de doelman in de verre hoek, 1-1.

Een spannende slotfase volgde nog, maar er werd helaas niet meer gescoord. Manderveen trok het punt over de streep en bleef DTC zo in de eerste periode en op de ranglijst één punt voor. Verdediger Mick Fox werd 'Man of the Match'. Volgende week weer een thuiswedstrijd. Op Sportpark Lattrop komt Vilsteren op bezoek.