De Lutte 3 - DTC '07 2 (afgelast)

DTC '07 5 - DTC '07 3 (1-1)
Mart Oude Luttikhuis (1)
Bas Borgerink (1)

Op de derde speeldag stond de allereerste clubderby in de geschiedenis van DTC '07 op het programma. Vanwege de nieuwe maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen waren supporters echter niet welkom op het sportpark. Helaas was ook de livestream waarop de wedstrijd te volgen zou zijn al snel uit de lucht vanwege een overbelasting van het netwerk in Lattrop.

Middels een aantal supersnelle huurconstructies, waar Jan Streuer met een jaloerse blik naar zal hebben gekeken, kregen beide teams het voor de aftrap nog voor elkaar om de benodigde werkvergunningen op tijd rond te krijgen en waren beide banken toch nog deels bezet met wisselspelers.

Vanaf de aftrap leken beide teams aardig aan elkaar gewaagd. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg bijna op voorsprong. Waar er normaal gesproken wordt geschreeuwd om de bal af te geven, kreeg Jan van alle kanten zo'n beetje een smeekbede om zijn oren om zelf te schieten daar keeper Oude Hengel iets voor zijn lijn stond. Jan besloot dit dan ook maar te doen. Tot verbazing van Oude Hengel vloog de bal over hem heen, maar stond de lat een goal in de weg. Aan de andere kant vloog een afstandsschot van Mick net naast de goal van doelman Oude Nijhuis.

Gedurende de eerste helft kreeg het 5e steeds meer de overhand. Na een half uur kwam de bal uit een counter via Bas bij Jense, die echter stuitte op Oude Hengel. Tien minuten later kwam Bas na een formidabele steekpass van Michael vrij voor dezelfde doelman. Ook deze bal verdween naast het doel. Aan de andere kant was broer Jaap met een kopbal nog dichtbij de 0-1. Ook deze inzet ging naast het doel.

Na rust pakte de uitploeg het initiatief en na een dik uur spelen ook de voorsprong. Een goed schot werd nog tot corner getikt door Ronnie. De bal bleef na de genomen corner wat hangen in de zestien en plotseling vanaf randje strafschopgebied prachtig in het doel gelobt door Mart. 0-1.

Een paar minuten later was het alweer gelijk. Een slimme steekpass zette Bas alleen voor de goal. Dit keer was het wel raak: 1-1. In het restant had de uitploeg het overwicht en loerden ze op een snelle counter. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de clubderby voor beide ploegen een punt opleverde. Komende zondag gaat de reis voor DTC 5, mits corona geen roet in het eten gooit, richting Vasse.