Veerkrachtig DTC komt vroege achterstand in Vroomshoop te boven

geplaatst op: 12-02-2023

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Daan Groener, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox; Mark Hesselink (Lars Arens), Jelco Nijhuis (Roel Potijk), Wout Groeneveld; Nick Huusken (Niels Wessels), Wessel Weusthof en David Westerhof (Jurriën Arends).

Vroomshoop - In de tweede wedstrijd na de winterstop ging DTC op bezoek bij Sportlust Vroomshoop. In de vorige ontmoeting eerder dit seizoen, kwam de thuisploeg als koploper naar Tilligte. Vandaag waren die rollen omgedraaid en DTC hoopte de koppositie vast te kunnen houden. In de heenwedstrijd kende DTC trouwens geen enkele problemen met Sportlust Vroomshoop. Het won simpel met 5-1.

DTC begon niet goed aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kon een aanvaller van de thuisploeg vanaf de eigen helft alleen richting het doel van Visschedijk lopen. De weg was nog lang en  hij werd bijgehaald door Wout Potijk en Mark Hesselink. Amper twee minuten later wist Sportlust Vroomshoop alsnog op voorsprong te komen. Uit een hoekschop kopte de aanvoerder bij de eerste paal binnen, 1-0. Een domper voor DTC en die domper werd vijf minuten later nog groter. Spits Dennis Jozic kreeg te veel ruimte van de verdedigers van DTC en mocht aanleggen voor een schot. Dit deed hij met grootse precisie en de bal vloog fraai de rechterbovenhoek in, 2-0.

Trainer Wilco Broekhuis voerde voorin direct wat wijzigingen door in de hoop de wedstrijd om te draaien. Dat bleek vrij snel effect te hebben, want in achttiende minuut wist DTC de aansluitingstreffer te maken. Na goed werk van Wessel Weusthof pikte David Westerhof de bal op. Hij zette de doelman op het verkeerde been en zijn schuiver verdween in de korte hoek het doel in, 2-1. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg. Wederom kreeg Jozic ruimte om aan te leggen. Deze keer plaatste hij de bal net over het doel van Visschedijk.

DTC zat inmiddels wat beter in de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die wist het voor de rust nog te vinden. Wout Groeneveld stond na een scherp aangesneden vrije trap van Pim Scholte Lubberink vrij bij de tweede paal en wist de bal binnen te werken, 2-2. Dat was tevens de ruststand.

De eerste mogelijkheid na de pauze was voor DTC. Een schot van Wessel Weusthof zorgde voor problemen bij de doelman van Sportlust Vroomshoop en hij verwerkte het schot tot hoekschop. DTC was daarna de betere ploeg en het had van Sportlust Vroomshoop eigenlijk weinig te vrezen. Er werden een aantal pittige duels uitgevochten, waarbij een harde tackle van een speler van Vroomshoop met geel werd bestraft. Een zwaardere straf had niet misstaan.

Naarmate het einde in zicht kwam werd het overwicht van DTC steeds groter en het wist voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Scholte Lubberink was met een vrije trap wederom de aangever en deze keer kopte Weusthof hard binnen, 2-3.  De thuisploeg probeerde nog wel de gelijkmaker te maken, maar liep in de tegenstoot tegen de 2-4 aan. Jelco Nijhuis kreeg de bal bij invaller Niels Wessels en zijn schot in de korte hoek bleek de doelman te machtig.

In de slotfase werden de ruimtes groot en liep DTC verder uit naar een ruime zege. Twee andere invallers wisten ook het net te vinden. Jurriën Arends scoorde na een mooie schuiver (2-5) en ook Lars Arens zette zijn naam nog op het scorebord, 2-6. Uiteindelijk een mooie teamprestatie van DTC dat na een 2-0 achterstand via zes verschillende doelpuntenmakers alsnog een ruime overwinning boekt. Wessel Weusthof was met zijn doelpunt en assists belangrijk en werd 'Man of the Match'. De volgende wedstrijd laat nog even op zich wachten. Na de carnaval staat op 5 maart een uitwedstrijd tegen LSV op het programma. De aftrap op Sportpark 't Spolmink is om 14:00.