Verdiende zege DTC op Phenix

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Verdiende zege DTC op Phenix

Opstelling DTC: '07: Jordi Visschedijk, Wout Potijk, Pim Scholte Lubberink, Wout Groeneveld (Harm Heerink), Rik Groeneveld; Mark Hesselink (Ruben Arends), Jelco Nijhuis, Lars Arens; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Nick Huusken (Roel Potijk).

 

Op een regenachtige dag, maar een goed bespeelbaar veld stond de wedstrijd tussen DTC en Phenix op het programma. De eerdere ontmoeting dit seizoen eindigde in een 0-6 uitoverwinning voor DTC, nadat de thuisploeg een vroege rode kaart had gekregen.

 

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Een inzet van de rechtsback werd onderweg aangeraakt en ging net voorlangs. Even daarna was ook de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Een lange bal van Scholte Lubberink werd door Tebbe uit de lucht geplukt. Hij lobde de bal over het doel.

 

DTC nam het initiatief en begon steeds beter te spelen. Huusken nam de bal op de rand van de zestien mee naar binnen en schoot met links richting de goal. Het schot miste zowel kracht als richting en rolde langzaam naast. Een vrije trap van Phenix op de rand van de zestien leverde geen gevaar op.

 

Kort daarna was daar wel de openingstreffer voor DTC. Arens gaf een mooie steekpass op Huusken en hij plaatste de bal beheerst langs de keeper in het doel. De grensrechter van Phenix constateerde buitenspel, maar de scheidsrechter stond op één lijn en keurde het doelpunt goed.

 

Direct daarna werd het ook 2-0. Een ingooi op de helft van Phenix werd door Tebbe aangenomen en hij gaf de bal mee aan Scholte Lubberink. Die kon de bal nog net een klein tikje geven waardoor de bal langzaam in de korte hoek binnenkant paal binnen rolde. Een uitstekende 'spitsengoal' van de verdediger annex middenvelder.

 

Phenix was het even helemaal kwijt en het had ook zomaar 3-0 kunnen worden. Tebbe gaf een indraaiende bal richting de tweede paal en een verdediger maaide over de bal heen. Olde Keizer was alert, maar zijn inzet ging tegen de paal. Nijhuis maakte na een hakballetje van Tebbe wel een doelpunt, maar deze werd wel wegens buitenspel afgekeurd.

 

Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers wederom met een man minder te staan. Een aanvaller liep door op doelman Visschedijk en ontving hierbij zijn tweede gele kaart. Even daarvoor had hij na een harde tackle op Potijk ook al geel gekregen.

 

Direct na de rust werd het wel 3-0. Tebbe zette goed druk op de verdediging van Phenix en wist de bal te veroveren. De doelman stond nog niet goed in positie en dus was het een koud kunstje voor Tebbe om te scoren. Een afstandsschot van Olde Keizer werd nog knap gekeerd door de keeper. Hier ging een fraaie individuele actie van Olde Keizer aan vooraf.

 

DTC werd gaande weg de wedstrijd steeds slordiger en voorin ontbrak het vaak aan de eindpass of een goede afronding. Schoten van Tebbe gingen over of voorlangs en een inzet van Scholte Lubberink werd van de lijn gehaald. Ook de laatste kans van de wedstrijd was voor hem. Hij schoot hard in de korte hoek tegen de paal en via de keeper werd het een hoekschop.

 

De thuisploeg is uiteindelijk nauwelijks in de problemen gekomen, maar was te slordig om eenzelfde uitslag als de eerste wedstrijd op het scorebord te krijgen. De overwinning was verdiend en betekende de eerste driepunter in 2020. Man of the match was Sam Tebbe, die door hard werken kansen voor zichzelf en anderen creëerde. Volgende week is er weer een uitwedstrijd voor DTC. Het speelt dan in én tegen Hengelo.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte