Verdiende zege DTC op Rood Zwart in laatste bekerwedstrijd

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Verdiende zege DTC op Rood Zwart in laatste bekerwedstrijd

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Rutger Hof (Harm Heerink), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Wout Groeneveld), Rik Groeneveld; Ewout Olde Keizer (Mick Fox), Mark Hesselink (Jurriën Arends), Jelco Nijhuis, Lars Arens; Nick Huusken (David Westerhof), Sam Tebbe. 

In Lattrop stond voor DTC de laatste bekerwedstrijd op het programma. De tegenstander was vierdeklasser Rood Zwart uit Delden. De bezoekers hadden hun vorige twee wedstrijden verloren, terwijl DTC twee keer knap gelijk had gespeeld. 

De wedstrijd begon enerverend. De bezoekers stichten gevaar door een reeks hoekschoppen. Na een counter van DTC werd Tebbe gevloerd in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. 

Na een kwartier voetballen was er aan kansen geen gebrek. Tebbe glipte langs een verdediger, maar stuitte op de doelman die lang bleef staan. Doelman Visschedijk moest ook voor het eerst echt aan het werk en bracht uitstekend redding op de inzet van een aanvaller van Rood Zwart. In de tegenstoot was er weer een mogelijkheid voor Tebbe die dit keer voorlangs schoot. 

DTC bleef de betere ploeg tegen de vierdeklasser en kwam na ruim een halfuur verdiend op voorsprong. Olde Keizer veroverde de bal op het middenveld en stuurde Tebbe de diepte in. Die legde de bal breed op de meegelopen Huusken die vervolgens met links binnen schoot, 1-0. 

Na de openingstreffer verzuimde de thuisploeg om de score uit te breiden. Het werd daarbij ook niet geholpen door de scheidsrechter. Na het goed toepassen van de voordeelregel in eerste instantie wist Tebbe de bal tegen de keeper aan te schieten. In de rebound vond hij wel het net. De scheidsrechter had ondertussen echter alsnog gefloten voor een vrije trap, waardoor het doelpunt niet doorging. 

Ook de volgende kansen waren voor DTC. Huusken kon alleen op de keeper af en probeerde de bal over de keeper heen te schieten. Die kreeg er nog net een hand tegenaan waarna de bal bovenop het doel belandde. Een moment later wederom een kans voor Huusken. Dit keer schoot hij in het zijnet. 

Vlak voor rust kwam Rood Zwart bijna uit het niets op gelijke hoogte. Vanaf de rand van de zestien werd de bal tegen de paal aan gepunterd. De teams gingen met een 1-0 stand de kleedkamer in. Op basis van de kansenverhouding was een grote voorsprong logischer geweest. 

In de tweede helft ging DTC verder met het creëren van kansen. Een schot van Tebbe werd gepakt door de keeper van Rood Zwart. Even later wist Tebbe wederom niet te scoren, nadat hij alleen richting de keeper kon lopen. 

Rood Zwart is in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk geweest. Het was nog het dichtst bij de gelijkmaker uit een vrije trap, maar doelman Visschedijk tikte de bal in de korte hoek naast. Even daarvoor had DTC wederom een kans laten liggen. Arens kon richting het doel lopen nadat de scheidsrechter dit keer wel goed de voordeelregel had toegepast. Het schot van Arens was recht op de keeper. 

De overwinning kwam uiteindelijk niet meer in gevaar en gezien het spelbeeld was een grotere uitslag logisch geweest. Man of the match was Rutger Hof, die als opkomende back bij vlagen ongrijpbaar was. DTC sluit de beker ongeslagen af met 5 punten uit drie wedstrijden en eindigt hierdoor boven vierdeklassers Rood Zwart en KOSC. Volgende week de eerste competitiewedstrijd. In Tilligte wordt er om 14:00 afgetrapt tegen Langeveen.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte