Vermakelijk gelijkspel tussen DTC en Zenderen Vooruit

geplaatst op: 10-11-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Harm Heerink (Jelle ten Dam), Pim Scholte Lubberink, Wout Groeneveld, Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Roel Potijk (Lars Arens); Nick Huusken, Sam Tebbe, Ewout Olde Keizer.

Op Sportpark Tilligte vond de wedstrijd tussen DTC '07 en Zenderen Vooruit plaats. Beide ploegen hadden een overwinning nodig om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen.

De eerste kans in de wedstrijd was voor DTC. Tebbe ging er vandoor over de rechterkant en speelde zijn directe man uit. Hij legde de bal terug op Nijhuis, die vervolgens nipt voorlangs schoot. Beide ploegen waren daarna in evenwicht en creëerden weinig kansen.

Vlak voor de rust zette Zenderen Vooruit nog even goed aan. Een vrije bal op zo'n twintig meter werd in een keer richting het doel geschoten. Doelman Visschedijk bracht redding, maar moest de bal wel lossen. De rebound werd, gelukkig voor DTC, overgeschoten.

Niet veel later was daar de volgende grote kans voor de bezoekers. Een aanvaller kon alleen richting Visschedijk na een steekpass binnendoor, maar de doelman bleef lang staan en bracht redding. De teams zochten zonder doelpunten de kleedkamer op.

De eerste kans na rust was voor DTC. Tebbe maakte een goede actie aan de linkerkant en zette de bal voor. De bal was lang onderweg en werd door Hesselink richting de tweede paal gekopt. De keeper was aan de grond genageld, maar gelukkig voor hem stuitte de bal via de paal weer terug het veld in.

Vijf minuten later was het aan de andere kant opeens raak. Scholte Lubberink kopte de bal bij de eerste paal weg en deze belandde bij een speler van Zenderen Vooruit. Die had geen twijfel en volleerde de bal prachtig in de verre hoek, 0-1. De trainer wilde de voorsprong vasthouden en wisselde twee keer. Hierdoor waren de bezoekers door al hun wissels heen, terwijl er nog ruim 35 minuten te spelen was.

De thuisploeg wilde direct de gelijkmaker binnenschieten en werd ook gevaarlijk via een corner. Zenderen Vooruit wist de bal echter weg te krijgen en had de ruimte voor een counter. Via een lange bal ontving een aanvaller de bal in het strafschopgebied. Hij kapte de verdediger uit en schoot de bal rustig raak in de verre hoek, 0-2.

DTC geloofde nog steeds in een goed resultaat en het creëerde ook een grote kans. Hesselink gaf een harde lage voorzet op Tebbe, maar hij schoot van dichtbij hard over het doel. Door een blessure waren de bezoekers inmiddels met tien man komen te staan.

Een kwartier voor tijd kwam alsnog de aansluitingstreffer. Een lange inworp werd door de verdediging van Zenderen Vooruit weggewerkt. Hesselink schoot met een omhaal de bal richting het doel en deze viel zomaar binnen. De keeper zag er hierbij niet goed uit.

Vijf minuten voordat de officiële speeltijd erop zat, kreeg DTC de perfecte kans voor de gelijkmaker. Een vrije trap werd door Scholte Lubberink perfect ingebracht. Hesselink stond op de juiste plek en de kopte de bal schitterend in de verre hoek, 2-2.

Er volgde nog een chaotische slotfase met kansen aan beide kanten, maar er werd niet meer gescoord. Het gelijke spel was een terechte uitslag. Man of the match van Mark Hesselink, die bij elk gevaar van DTC betrokken was en bovendien twee keer scoorde. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. De eerst volgende wedstrijd is op 24 november uit tegen TVV.