Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Wedstrijdverslag DTC’07 1 – TVV 1 (2-0), 19 april 2018

geplaatst op: 20-04-2018

Opstelling DTC’07: Jordi Visschedijk, Kevin Lansink, Mart Oude Luttikhuis, Pim Scholte Lubberink (Harm Heerink), Mick Brunninkhuis, Ruben Arends, Roel Potijk, Sam Tebbe, Lars Arens (Jarno Groeneveld), Ewout Olde Keizer, David Westerhof (Boy Groeneveld)

Pupil van de week Harm Postel gaf het goede voorbeeld door de bal knap in het doel te schieten. DTC begon furieus aan de wedstrijd. Tijdens de eerste de beste aanval werd Sam Tebbe weggestuurd aan de linkerkant van het veld. Zijn lage voorzet werd door David Westerhof knap tegen de touwen gewerkt: 1-0.

Na het doelpunt zakte DTC in naar zijn eigen helft en gunde TVV het balbezit. De Enschedeërs wisten totaal niet gevaarlijk te worden en moesten oppassen voor het counterende DTC. Na een goede combinatie tussen Roel Potijk en Ewout Olde Keizer was ook de volgende kans voor de thuisploeg. Roel Potijk kreeg zijn schot echter niet tussen de palen.

Vanuit het niets drukte scheidsrechter Peters zijn stempel op de wedstrijd. Een overtreding van Pim Scholte Lubberink - ruim een meter buiten het strafschopgebied - werd door de leidsman op de penaltystip gelegd. Jordi Visschedijk wist de strafschop knap te keren, waardoor de voorsprong behouden bleef voor DTC.

DTC bleef compact spelen en gaf TVV geen ruimte om kansen te creëren. Na een goede combinatie op het middenveld werd Ewout Olde Keizer weggestuurd aan de rechterkant van het veld. De grensrechter van TVV probeerde de situatie af te vlaggen, maar scheidsrechter Peters nam de enige juiste beslissing en liet doorspelen. De voorzet van Olde Keizer werd rustig ingeschoten door Roel Potijk, die DTC daarmee kort voor rust op een comfortabele 2-0 voorsprong zette.

De frustraties werden een aantal spelers van TVV vervolgens teveel. Tot drie keer toe werd er door een speler van TVV nagetrapt, maar de incidenten werden niet opgemerkt door de scheidsrechter.

Ook na rust ging DTC verder met het goede spel. Een aantal counters leverden gevaar op, maar er werd niet gescoord. David Westerhof, teruggekeerd van een blessure, dreef de verdedigers van TVV ondertussen tot wanhoop, maar zag zijn schot gekeerd worden door de keeper van TVV.

De uitploeg wist niets te creëren, op een paar afstandsschoten na. Het fysieke spel van de thuisploeg verraste TVV, die hier niet op hadden gerekend. DTC voetbalde de wedstrijd makkelijk uit, een welverdiende overwinning. Sam Tebbe vervulde zijn nieuwe rol op ‘10’ met verve, hij is dan ook ‘man of the match’.

Aankomende zondag speelt DTC om 14:00 uit tegen hekkensluiter Manderveen.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9 te Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1 te Tilligte
Telefoon 0541-221449