Wedstrijdverslag DTC'07 - Berghuizen, zondag 30 september (0-0)

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Wedstrijdverslag DTC'07 - Berghuizen, zondag 30 september (0-0)

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk, Wout Potijk, Mart Oude Luttikhuis, Pim Scholte Lubberink, Jelle ten Dam, Rutger Hof, Ruben Arends, Jelco Nijhuis, Roel Potijk, Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe

Na een goede overwinning op Phenix speelde DTC zijn eerste thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde Berghuizen. De wedstrijd begon rommelig, beide teams hadden moeite de bal in de ploeg te houden. Berghuizen hanteerde veelal de lange bal, maar werd niet gevaarlijk.

De eerste goede kans was voor DTC. Uit een hoekschop kreeg Ruben Arends de bal voor zijn voeten, maar zijn schot werd van de lijn gehaald door een verdediger van Berghuizen. Al in de twintigste minuut had speler/coach Smudde van Berghuizen genoeg gezien. Hij trok zelf de voetbalkleren aan en kwam in het veld.

Halverwege de eerste helft werd ook Berghuizen gevaarlijk. Een voorzet vanaf rechts werd ingeschoten bij de eerste paal, maar DTC-keeper Jordi Visschedijk wist de bal knap te stoppen met zijn voet.

DTC was feller in de duels en dat leverde in de 31e minuut een goede kans op. Een steekpass van Sam Tebbe op Jelco Nijhuis, die zijn schot voorlangs zag gaan via het been van een Berghuizen-verdediger. 

Na de rust leek Berghuizen beter uit de kleedkamer te komen. DTC zakte terug en liet de bezoekers de bal, hopend op een counter. Het eerste gevaar kwam van Berghuizen: een aanvaller kwam gevaarlijk voor het doel van DTC, maar grensrechter Mark Peters vlagde voor buitenspel. Niet veel later een grote kans voor de bezoekers. Een speler van Berghuizen kwam knap door over links, maar zag zijn schot gekeerd worden door Jordi Visschedijk.

Het eerste gevaar van DTC in de tweede helft kwam uit een vrije trap. Een voorzet van Pim Scholte Lubberink kwam op het hoofd van Mart Oude Luttikhuis, maar die kreeg de bal niet tussen de palen. Niet veel later stond Pim Scholte Lubberink weer achter de bal voor een vrije trap. Hij besloot van ver op doel te schieten, maar zijn harde schot vloog over.

Tot uitgespeelde kansen kwam het in de tweede helft niet meer voor DTC. Berghuizen werd naarmate het eindsignaal naderde sterker, maar wist het doel niet te vinden. Een aanvaller van de bezoekers raakte nog de paal nadat hij de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg. Vlak daarna kon een Berghuizen-speler de bal uit een corner richting het DTC-doel koppen, maar zijn poging werd klemvast gepakt door Jordi Visschedijk.

Een paar minuten voor het eindsignaar dan toch nog een kans voor DTC. Spits Ewout Olde Keizer kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten en kwam oog in oog met de keeper van Berghuizen, maar zijn harde schot werd gekeerd door de rap uit zijn doel gekomen keeper.

Verder dan een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van keeper Jordi Visschedijk kwam Berghuizen niet meer. De 0-0 eindstand was over de hele wedstrijd gezien terecht, al was Berghuizen wat gevaarlijker voor het doel. Man of the Match was Jordi Visschedijk, die DTC met een aantal knappe reflexen op de been hield.

Volgende week zondag wordt er om 14:00 afgetrapt op sportpark Scheurserve van Vosta.Wedstrijdverslag DTC - Berghuizen (0-0), zondag 30 september 2018

Na de uitoverwinning op Phenix wachtte in Tilligte een zware wedstrijd tegen degradant Berghuizen. In de gelijkopgaande beginfase speelde de strijd zich met name af op het middenveld. DTC combineerde bij vlagen goed, probeerde druk te zetten op de tegenstander, maar kreeg weinig bruikbare kansen. Berghuizen verdedigde stug, maar kon aanvallend nauwelijks een vuist maken.
DTC speelde een goede eerste helft, maar doelpunten bleven uit: ruststand 0-0.

In de tweede helft zette Berghuizen aanvankelijk DTC verder onder druk. De verdediging hield, mede dankzij uitblinker en ‘man of the match’ Jordi Visschedijk stand. Maar voetballend werd het wat minder. DTC oogde onrustig, hanteerde vaak de lange bal en kon aanvallend weinig potten breken.
Totdat Ewout Olde Keizer kort voor tijd een 90% kans miste om DTC alsnog naar de overwinning te schieten. Vrij voor de doelman wist hij het net niet te vinden.

Het bleef bij 0-0 in een spannende wedstrijd: een terechte uitslag gelet op het spelbeeld. Komende zondag speelt DTC in Enschede tegen Vosta.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte