Wedstrijdverslag DTC'07 JO19-1 - ATC'65 JO19-4 (Beker)

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

 

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Wedstrijdverslag DTC'07 JO19-1 - ATC'65 JO19-4 (Beker)

geplaatst op: 08-03-2018

Opstelling: Jamie Brunninkhuis, Stan Arends, Jesse Oortman, Jarno Groeneveld, Michael Visschedijk,  Mark Hesselink, Wout Groeneveld (Kevin Edelkamp), Brent Belderink, Lars Arens, Sam Tebbe, en Nick Huusken.

Na een lange periode waarin voetballen en trainen onmogelijk was, werd er dan eindelijk weer gespeeld en wel thuis tegen ATC’65 JO19-4. Wat opviel was het aantal spelers dat ATC had meegenomen van ATC JO19-2.

DTC begon wat onstuimig aan de wedstrijd en er was te zien dat ATC de laatste weken door had kunnen trainen op kunstgras. In de 31e minuut was daar dan toch het doelpunt voor DTC, Sam Tebbe wist een aanval doeltreffend af te ronden.

ATC begon meer druk te zetten en werd regelmatig gevaarlijk, maar tot een doelpunt kwam het niet. Tegen de verhouding in was het Mark Hesselink die in de 42e minuut de 2-0 tegen de touwen werkte. Op slag van rust kwam ATC wel weer terug in de wedstrijd. Een terechte strafschop werd benut: 2-1.

DTC liet zich na rust terugzakken op eigen helft en besloot geen druk te zetten op de verdediging van ATC. Deze tactiek werkte, met snelle counters werd DTC al snel gevaarlijk. In de 47e minuut maakte Nick Huusken met een fraaie treffer uit een tegenaanval de 3-1.

Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Een ongelukkige sliding van Jesse Oortman, waarbij hij de man raakte in plaats van de bal, resulteerde in een tweede strafschop voor ATC. Deze werd onberispelijk ingeschoten, waardoor de marge weer één werd.

Waar je zou verwachten dat dit doelpunt voor ATC een startsein zou zijn om door te drukken, bleek het juist voor DTC motiverend te werken. De laatste twintig minuten van het duel was de thuisploeg heer en meester. Michael Visschedijk zorgde al snel voor de 4-2, na een schitterende actie van Kevin Edelkamp. Het verweer van ATC was gebroken en Sam Tebbe zorgde nog voor de 5-2 en 6-2. Een moment van onoplettendheid in de defensie bij DTC resulteerde nog in een doelpunt voor ATC, maar meer dan een eretreffer was het niet.

Sam Tebbe en Mark Hesselink waren de grote uitblinkers bij DTC. Tegenstander in de kwartfinale van de beker is LSV JO19-1, een team waarvan DTC onlangs in competitieverband nog met 0-1 van wist te winnen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 28 maart, om 19:30 in Lattrop.  

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte