Wedstrijdverslag DTC'07 - La Première, zondag 14 oktober 2018 (3-2)

geplaatst op: 15-10-2018

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk, Jelle ten Dam (Rik Groeneveld), Pim Scholte Lubberink, Mart Oude Luttikhuis, Harm Heerink (Lars Arens), Rutger Hof (Jarno Groeneveld), Ruben Arends, Jelco Nijhuis, Roel Potijk, Sam Tebbe, Ewout Olde Keizer

Op een zomerse zondagmiddag stond er op Sportpark Lattrop de wedstrijd DTC'07 - La Première op het programma. La Première begon het seizoen goed met twee overwinningen, terwijl ook DTC'07 een verdienstelijke start van het seizoen beleefde.

DTC schoot uit de startblokken. Al na twee minuten wist Sam Tebbe gevaarlijk voor het doel van La Première te komen, maar een verdediger wist de bal weg te werken. De afvallende bal belandde echter voor de voeten van Rutger Hof, die van afstand richting het doel van La Première schoot. De keeper van de gasten rekende hier niet op en wist de bal niet te keren: 1-0.

Na het snelle doelpunt probeerde DTC de controle over de wedstrijd te behouden. Een afstandschot van Ruben Arends vloog over het doel van La Première. Even later was het aan de andere kant van het veld meteen raak voor de gasten uit Almelo. Een afstandschot werd ongelukkig van richting veranderd door Pim Scholte Lubberink, waardoor DTC-keeper Jordi Visschedijk kansloos was.

Na het doelpunt was DTC het even kwijt. La Première kwam beter in de wedstrijd en creëerde direct na de gelijkmaker een nieuwe kans. De snelle Sánchez Torres was Jelle ten Dam te slim af en gaf voor richting de spits van de Almeloërs. Zijn schot ging over het doel van DTC.

DTC kreeg geen grip op het spel van La Première en vooral Sánchez Torres zorgde voor gevaar. Dat resulteerde in de 22e minuut al in een wissel aan DTC-zijde. Jelle ten Dam had het lastig tegen Sánchez Torres en werd vervangen door Rik Groeneveld, vooral om wat meer snelheid in de ploeg te krijgen bij DTC.

Het spel werd van beide kanten wat slordiger en DTC wist de bal niet in de ploeg te houden. De grootste kansen waren voor La Première. Een voorzet vanaf de rechterkant kon richting het doel van Visschedijk worden gekopt, maar die wist de inzet met een knappe reflex te keren.

Net voor rust dacht DTC richting het doel van La Première te kunnen, maar scheidsrechter Simmelink constateerde buitenspel, terwijl de grensrechter van La Première niet vlagde. Een dubieuze beslissing.

In de blessuretijd van de eerste helft verloor Scholte Lubberink zijn concentratie en hij speelde de bal zo in de voeten van een La Première-spits. Die kon alleen richting het doel van DTC, maar de snel uitgekomen Visschedijk wist redding te brengen, waardoor beide ploegen met 1-1 richting de kleedkamers gingen.

Na de rust kwam DTC veel scherper uit de kleedkamer, La Première leek met krachten te hebben gegooid in de eerste helft. Een voorzet van Ewout Olde Keizer werd door Jelco Nijhuis richting het doel van La Première gekopt, maar de bal verdween net naast. Niet veel later werd ook La Première gevaarlijk. Een goede dieptebal werd door de spits in het doel van DTC gewerkt, maar DTC-grensrechter Mark Peters constateerde buitenspel. Het doelpunt werd afgekeurd.

La Première zakte steeds verder weg en DTC werd gaandeweg de tweede helft sterker. Een heerlijke bal van Ewout Olde Keizer - met buitenkant rechts - zette Sam Tebbe oog in oog met de keeper van de Almeloërs. Een verdediger werkte Tebbe echter naar de grond voordat hij kon schieten, maar scheidsrechter Simmelink zag er niets in en liet doorspelen.

Vlak na deze dubieuze situatie creëerde DTC wederom een grote kans. Nijhuis zette goed door en wist de bal achter de laatste linie van La Première te koppen. Roel Potijk kon richting het doel, maar werd op de rand van de zestienmeter neergelegd door een verdediger van La Première. Ditmaal besloot scheidsrechter Simmelink wel te fluiten, een mooie positie voor een vrije trap. Pim Scholte Lubberink ging achter de bal staan en schoot deze onberispelijk links langs de muur. De keeper van de gasten stond aan de grond genageld en kon de bal alleen maar nakijken: 2-1.

Na de treffer van Scholte Lubberink kwam La Première er niet meer aan te pas. Een goede voorzet van Olde Keizer belandde voor de voeten van Tebbe, maar die zag zijn schot via de keeper en de paal naast gaan. Niet veel later was er dan toch de bevrijdende 3-1 voor DTC. Tebbe zette goed door en schudde de verdedigers van zich af. Oog in oog met de La Première-keeper maakte hij geen fout en schoot hij de bal beheerst in het doel.

Vlak voor tijd kreeg La Première echter een buitenkansje om terug te komen in de wedstrijd. Scheidsrechter Simmelink constateerde een handsbal van invaller Jarno Groeneveld. Een uiterst dubieuze beslissing. Sánchez Torres maakte geen fout vanaf de stip: 3-2.

Na de aansluitingstreffer probeerde La Première met opportunistisch voetbal de 3-3 te forceren. Toch was het DTC dat gevaarlijk werd. Een vrije trap werd door Tebbe snel genomen, waardoor Nijhuis richting het doel van La Première kon. Hij speelde de bal af naar Lars Arens, maar zijn schot belandde net naast.

De laatste kans van de wedstrijd was voor La Première. Een voorzet viel gevaarlijk voor de voeten van een speler van de uitploeg. Zijn schot vloog naast het doel van DTC. Na zeven (!) minuten blessuretijd vond ook scheidsrechter Simmelink het goed geweest. Een verdiende overwinning voor DTC, dat vooral na rust de betere was. Man of the Match was invaller Rik Groeneveld, die de rappe Sánchez Torres uit de wedstrijd wist te spelen.

Volgende week speelt DTC geen wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 27 oktober in Tilligte. Dan wordt er om 16:00 afgetrapt tegen Langeveen, dat het seizoen prima is begonnen.