Wedstrijdverslag DTC - Fleringen, zondag 27 mei 2018 (2-0)

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Wedstrijdverslag DTC - Fleringen, zondag 27 mei 2018 (2-0)

geplaatst op: 29-05-2018

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk, Pim Scholte Lubberink, Mart Oude Luttikhuis, Wout Potijk (Wout Groeneveld/Lars Arens), Harm Heerink, Ruben Arends, Rense Kuipers, Roel Potijk (Mick Brunninkhuis), Rutger Hof, Ewout Olde Keizer en David Westerhof

Na de aftrap trok DTC direct in de aanval. Een pas op maat van Ruben Arends bereikte Ewout Olde Keizer, maar diens inzet kon gestopt worden door de doelman van Fleringen.

DTC combineerde bij vlagen goed, maar kansen benutten was en bleef een uitdaging. Ook Fleringen kon aanvallend weinig potten breken. Ruststand 0-0.

Vlak na rust opende Ewout Olde Keizer de score op aangeven van invaller Wout Groeneveld. Fleringen moest meer ruimte weggeven en DTC profiteerde: 1-0. Daarna consolideerde DTC de voorsprong, liet in het snikhete Lattrop Fleringen komen en loerde op de counter. Halverwege de tweede helft speelde Ewout Olde Keizer zich vrij op de rand van de zestien en versloeg de doelman: 2-0.

Daarna geloofden beide ploegen het wel. Met plichtmatig voetbal werd de wedstrijd uitgespeeld en werd de overwinning veilig gesteld. Rutger Hof speelde een actieve en goede wedstrijd en werd ‘man of the match’. Ook kandidaat voor die titel was de scheidsrechter van dienst. De man floot in de eerste helft talloze malen voor overtredingen die voor spelers en toeschouwers niet waarneembaar waren, in de tweede helft floot hij nauwelijks nog, ook niet wanneer daar wel degelijk aanleiding voor was. Het was aan de goede wil en de sportiviteit van Fleringen en DTC te danken dat de wedstrijd zonder problemen kon worden uitgespeeld.

En zo was het seizoen 2017-2018 voor DTC ten einde. Een wisselvallig seizoen, waarin DTC in de middenmoot eindigde. Mooie overwinningen wisselden zich af met bar slechte wedstrijden en onnodige nederlagen. Er waren de nodige blessures, en dat had ongetwijfeld zijn gevolgen. Spelers als Ruben Arends en Ewout Olde Keizer hebben grote stappen gezet en zijn belangrijke spelers voor het team geworden, andere spelers lijken in hun ontwikkeling te stagneren. Aanvoerder Pim Scholte Lubberink was ‘speler van het seizoen’.

De vooruitzichten zijn goed voor DTC. Diverse spelers stromen door van de A-jeugd naar de senioren, en spelers zullen moeten knokken voor hun basisplaats in de selectie. Er is werk aan de winkel voor trainer Richard Telgenhof, maar ook voor de spelers zelf. Wedstrijden worden niet alleen op zondag gewonnen, maar ook op zaterdagavond.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9 te Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1 te Tilligte
Telefoon 0541-221449