Wedstrijdverslag DTC - Manderveen (3-0), woensdag 9 mei 2018

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Wedstrijdverslag DTC - Manderveen (3-0), woensdag 9 mei 2018

geplaatst op: 15-05-2018

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk, Mart Oude Luttikhuis, Kevin Lansink (Rik Groeneveld), Harm Heerink, Mick Brunninkhuis (Rense Kuipers), Ruben Arends, Wout Potijk (Rutger Hof), Pim Scholte Lubberink, Roel Potijk, Ewout Olde Keizer, David Westerhof

Een mooie, warme woensdagavond in Lattrop. DTC trapte af tegen hekkensluiter Manderveen, maar wist in de beginfase nog niet zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De kansen voor beide partijen waren schaars. Gaandeweg de eerste helft leek DTC vaker het Manderveense doel op te zoeken, maar de thuisclub voetbalde slordig en soms wat gehaast.

Manderveen kon met zijn fysieke voetbal relatief gemakkelijk de nul vasthouden, tot het einde van de eerste helft. Nadat David Westerhof na een knappe actie hard op de lat schoot, wist Pim Scholte Lubberink op slag van rust de score te openen. Met een knap schot in de linkerhoek liet hij de sluitpost van Manderveen kansloos.

In de beginfase van de tweede helft werd een blunder van de Manderveense sluitpost zonder pardon door David Westerhof in een doelpunt omgezet. Een minuut later vloog een vrije trap van Pim Scholte Lubberink rechtstreeks het doel in: 3-0.

DTC domineerde de tweede helft en zocht naar een vierde doelpunt, terwijl de schaarse kansen voor Manderveen door doelman Jordi Visschedijk teniet werden gedaan.

Na ruim twee jaar blessureleed maakte Rik Groeneveld zijn rentree. Hij ging vol de duels aan, maar in de slotfase liet DTC de teugels toch wat vieren, zodat het vierde doelpunt er niet meer kwam.

Pupil van de Week Sep Weda zag dat DTC met goed voetbal een mooie 3-0 overwinning binnenhaalde. Pim Scholte Lubberink was ‘man of the match’.

Dinsdag 15 mei speelt DTC wederom in Lattrop tegen Langeveen.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9 te Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1 te Tilligte
Telefoon 0541-221449