Wedstrijdverslag DTC - UD Weerselo (1-5), 8 april 2018

geplaatst op: 09-04-2018

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk, Rense Kuipers, Mart Oude Luttikhuis, Wout Potijk, Jelle ten Dam, Harm Heerink (Mick Brunninkhuis), Ruben Arends, Roel Potijk (Wout Groeneveld), Rutger Hof (Lars Arens), Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe

DTC probeerde in de aanvangsfase druk te zetten om zo koploper UD Weerselo niet in zijn spel te laten komen. Dat lukte, maar niet altijd. UD kreeg enkele fraaie kansen en scoorde in de 12e minuut het eerste doelpunt.

DTC verzette zich fel en weigerde te berusten in het onvermijdelijke. Dat leek tot de rust goed te gaan, maar kort voor de thee werd vanuit een hoekschop van rechts de 0-2 binnengekopt.

Na rust probeerde DTC de aansluitingstreffer te forceren. Dat lukte wonderwel. Na een goed geslaagde aanval vond Sam Tebbe het net: 1-2.

Kort daarna schoot UD wederom vanuit een standaardsituatie de wedstrijd op slot. Een hoekschop van rechts werd in een doelpunt omgezet: 1-3. Even later werd het zelfs 1-4 en het verzet van DTC was definitief gebroken. De 1-5 in de slotfase was puur voor de statistiek.

In een mooie wedstrijd werd DTC op waarde geklopt door de koploper. DTC speelde absoluut niet slecht, maar was eigenlijk kansloos tegen de Weerseloërs, die rechtstreeks op het kampioenschap afstevenen. Jelle ten Dam was ‘man of the match’.

Komende donderdag avond mag DTC in Enschede aantreden tegen Phenix, komende zondag is in Almelo La Premiere de tegenstander.