Wedstrijdverslag Manderveen - DTC'07 (1-1), 22 april 2018

geplaatst op: 23-04-2018

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk, Pim Scholte Lubberink, Mart Oude Luttikhuis, Kevin Lansink, Harm Heerink, Ruben Arends, Wout Groeneveld (Lars Arens), Sam Tebbe, Roel Potijk, Ewout Olde Keizer, David Westerhof

DTC probeerde direct kansen te creeren maar stuitte op het fysieke en stugge voetbal van de rode lantaarndrager Manderveen. Verder dan een schot op de lat kwamen de gasten niet.
Gaandeweg de eerste helft regen zich de kansen aaneen. Dankzij de uitstekende doelman bleef Manderveen overeind. Sterker nog: volledig tegen de verhouding in was het eerste doelpunt zelfs voor de gastheren. Een vrije trap van links werd door de spits verzilverd. Hij raakte de bal verkeerd maar het was voldoende om de doellijn te passeren: 1-0. Roel Potijk stelde daar op slag van rust een schot tegen de paal tegenover: ruststand 1-0.

De tweede helft was goeddeels een kopie van de eerste. Veel kansjes en kansen voor DTC, maar geen doelpunten. Manderveen vond het wel best en verdedigde stug door, en beperkte zich tot een incidentele counter. Tot in de 86e minuut de opgekomen Mart Oude Luttikhuis alsnog vanuit een hoekschop de gelijkmaker binnenschoot: 1-1.

Daarna ontbrak de tijd om alsnog de winnende treffer te maken. Het resultaat: 1-1 in een matige wedstrijd, die DTC eigenlijk gewoon had moeten winnen. Doelpuntenmaker Mart Oude Luttikhuis was man of the match.

Komende zondag speelt DTC in Lattrop tegen Het Centrum.