Wedstrijdverslag Phenix 1 - DTC'07 1, zondag 23 september 2018 (0-1)

geplaatst op: 24-09-2018

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk, Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink (Jelle ten Dam), Jesse Oortman (Lars Arens), Wout Potijk, Ruben Arends, Mark Hesselink (Mart Oude Luttikhuis), Jelco Nijhuis, Sam Tebbe, Ewout Olde Keizer, Roel Potijk

DTC begon het nieuwe seizoen met een traditioneel zware uitwedstrijd tegen Phenix. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een 80(!)-jarig lid van Phenix in het zonnetje gezet, al ging dat lastig in de stromende regen in Enschede.

Beide ploegen begonnen rommelig aan de wedstrijd en wisten de bal niet goed in de ploeg te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg DTC meer grip op de Enschedese ploeg en na een goede actie wist Rutger Hof de bal van afstand richting het doel van Phenix te schieten. De keeper van de Enschedeërs verkeek zich enigszins op het schot en wist er alleen een slap handje tegen te krijgen, niet voldoende om de bal tegen te houden: 0-1.

Na het doelpunt hield DTC de betere ploeg. Phenix werd nauwelijks gevaarlijk en de betere kansen waren voor DTC. Uit een corner werd de bal door Jelco Nijhuis richting het doel van Phenix gekopt. De verdediging van de Enschedese club had alle moeite om de bal weg te werken, maar werd geholpen door scheidsrechter Post die een overtreding van een DTC'er had gezien. DTC probeerde het spel te maken, maar werd bij bijna elke mogelijkheid afgevlagd door de grensrechter van Phenix, die er alles aan deed om de stand op 0-1 te houden.

Het laatste gevaar in de eerste helft was voor DTC. Na een goede voorzet van Ewout Olde Keizer wist Jelco Nijhuis de bal gevaarlijk richting het doel van Phenix te koppen, maar de bal ging net over. Ruststand 0-1.

De tweede helft begon net als de eerste met rommelig voetbal van beide teams. Tot de zestigste minuut werd er nauwelijks wat gecreëerd op de helft van de tegenstander. Het werd onvriendelijker op het veld en scheidsrechter Post had zijn handen vol, maar hield de wedstrijd goed onder controle. Een kleine kans voor Phenix uit een kopbal werd simpel gekeerd door DTC-doelman Jordi Visschedijk.

DTC probeerde het spel van de eerste helft weer op te pakken. Er ontstonden kansen, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Na een goede aanval kwam Ewout Olde Keizer vrij aan de rechterkant van het veld, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van Phenix. Niet veel later weer een kans voor DTC: Rutger Hof met een goede loopactie over rechts en een goede voorzet in de richting van Roel Potijk. Hij wist zijn schot echter niet tussen de palen te krijgen.

Phenix probeerde in de slotfase met opportunistisch voetbal de gelijkmaker te forceren, maar kansen leverde het niet op. DTC voetbalde de wedstrijd prima uit en wist de 0-1 over de streep te trekken.

Een meer dan verdiende overwinning voor DTC. De score had nog hoger uit kunnen vallen als er iets meer scherpte voor het doel van de Enschedeërs was geweest. Man of the Match was Rutger Hof, die naast zijn doelpunt ook verdedigend een zeer goede indruk maakte.

De mannen van trainer Richard Telgenhof Oude Koehorst kunnen vol vertrouwen toewerken naar de wedstrijd van volgende week zondag. In Tilligte wordt om 14:00 afgetrapt tegen degradant Berghuizen.

Een nieuwe aanvulling op het wedstrijdverslag is het formulier met de beoordeling van de gehaktbal in de kantines van verschillende teams.