Wedstrijdverslag Phenix - DTC (1-0), 12 april 2018

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 13-04-2018

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk, Mart Oude Luttikhuis (Wout Groeneveld), Mick Brunninkhuis (Kevin Lansink), Jelle ten Dam, Rense Kuipers, Harm Heerink, Ruben Arends, Mark Hesselink, Roel Potijk, Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe (Lars Arens)

De donderdagavondwedstrijd in Enschede tegen Phenix leek aanvankelijk een gelijkopgaande wedstrijd te worden. Totdat in de 14e minuut Phenix een kans kreeg en deze direct verzilverde: 1-0.

De thuisploeg probeerde DTC direct onder druk te zetten. De bezoekers leken geïntimideerd door het fysieke blufvoetbal van Phenix en gingen niet voluit de duels in. Kansen waren schaars voor beide partijen. De ruststand bleef dus 1-0.

De tweede helft leek DTC beter in de wedstrijd te zitten. Het doel van de tegenstander werd vaker opgezocht, maar dat gaf wel meer ruimte aan de tegenstander, die met wat tijdrekken en af en toe een pittige overtreding gemakkelijk in de wedstrijd wist te blijven. En daarnaast nog een aantal kansen miste.

De scheidsrechter van dienst stak daarbij ook de Enschedeërs de helpende hand toe. Een loepzuivere penalty (overtreding op Ewout Olde Keizer binnen de 16 meter) bleef onbestraft en een even loepzuiver doelpunt werd om onduidelijke redenen afgekeurd.

DTC miste de nauwkeurigheid in de passing, en ook het sprankje geluk om de gelijkmaker binnen te schieten. Wat overbleef was een even zure als onnodige 1-0 nederlaag. Ruben Arends was 'man of the match'.