Wedstrijdverslag TVV-DTC'07, zondag 20 mei 2018 (2-1)

geplaatst op: 21-05-2018

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk, Pim Scholte Lubberink, Mart Oude Luttikhuis, Wout Potijk, Ruben Arends, Rense Kuipers (Wout Groeneveld), Jelco Nijhuis (Kevin Lansink), Roel Potijk (Sam Tebbe), Rutger Hof, Ewout Olde Keizer en David Westerhof

In de openingsfase zette DTC direct aan. Ewout Olde Keizer raakte de lat. De bezoekers kregen weliswaar kansen, maar doelpunten bleven uit. Gaandeweg de eerste helft kwam TVV beter in de wedstrijd en verscheen enkele keren voor het doel van Jordi Visschedijk, zonder echt gevaarlijk te worden.

Het tempo daalde en TVV sloeg op slag van rust toe. Een uitval over links verraste doelman Visschedijk. Ruststand 1-0.

TVV begon de tweede helft met oeverloos tijdrekken, maar dat verhinderde de Enschedeërs niet om het tweede doelpunt te maken. Vrij als een vogel dartelde de middenvelder van TVV over de helft van DTC. En hij scoorde ook nog: zijn slappe schot verdween in de rechterhoek: 2-0.

DTC had na deze ongelukkige doelpunten alles op alles moeten zetten om terug in de wedstrijd te komen, maar voetbalde aanvankelijk inspiratieloos. Trainer Richard Telgenhof wisselde een paar spelers en DTC kwam snel weer terug in de wedstrijd. Een als voorzet bedoeld schot van David Westerhof verdween pardoes het doel in. Westerhof kreeg even later een unieke kans om de gelijkmaker binnen te tikken, maar had geen geluk in de afronding.

DTC bleef druk zetten, maar kon weinig uitrichten binnen de zestien meter. Daarentegen werd een doelpunt van TVV afgekeurd wegens buitenspel.

Kort voor tijd kon TVV de wedstrijd definitief op slot schieten. De gastheren kregen een penalty toegekend, die vervolgens in een reflex door Jordi Visschedijk werd gekeerd.

Het bleef 2-1. Een even schlemielige als onnodige nederlaag. Man of the match was Jordi Visschedijk.

Komende zondag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, in Lattrop tegen Fleringen.