Wedstrijdverslag Vosta - DTC'07, zondag 7 oktober 2018 (1-1)

geplaatst op: 08-10-2018

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk, Wout Potijk (Harm Heerink), Pim Scholte Lubberink, Mart Oude Luttikhuis, Jelle ten Dam, Roel Potijk, Ruben Arends, Jelco Nijhuis, Rutger Hof (Lars Arens), Ewout Olde Keizer (Mick Brunninkhuis), Sam Tebbe

Op een zonnige zondagmiddag klonk om 14:00 het beginsignaal van de wedstrijd tussen Vosta en DTC'07. DTC schoot uit de startblokken. Vanaf de aftrap werd verdediger Pim Scholte Lubberink aangespeeld, die meteen de opening achterin de defensie van Vosta wist te vinden met een loepzuivere pass op Jelco Nijhuis. Die bedacht zich niet en wist de bal vanaf een meter over twintig knap over de keeper, onderkant lat in het doel te werken: 0-1. Een bliksemstart voor DTC'07.

Daarna werd het spel van beide kanten wat rommeliger. Toch bleef DTC de gevaarlijkste ploeg. Een inzet van Roel Potijk, die knap vrij kwam aan de linkerkant van het vijandelijke zestienmetergebied, belandde op de lat. Langzaam ging DTC na deze kans mee in het spel van Vosta, wat de kwaliteit niet ten goede kwam. Uit een goede corner kwam het volgende gevaar van DTC. Ewout Olde Keizer wist de bal te koppen, maar kreeg deze niet richting het doel van Vosta. Uit de scrimage die hieruit volgde wist Vosta de bal net op tijd weg te werken.

In de 25e minuut was er het eerste gevaar van Vosta-zijde. Een voorzet van de linksback belandde op de paal achter DTC-doelman Jordi Visschedijk, die de bal niet goed in kon schatten door de stralende zon.

De laatste kansen in de eerste helft waren toch weer voor DTC. Wederom een goede lange bal van Pim Scholte Lubberink, die voortdurend de ruimte achter de laatste linie van Vosta wist te vinden. Sam Tebbe kon richting het doel, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Ook de inlopende Roel Potijk kwam er net niet aan.

Na de pauze probeerde DTC verder te gaan met waar het in de eerste helft gebleven was. Sam Tebbe werd aangetikt in de zestienmeter van Vosta, maar arbiter Lammers zag er geen strafschop in. Niet veel later kon Tebbe de bal uit een corner richting het doel van Vosta werken, maar zijn poging ging net naast.

De kwaliteit van het spel van DTC nam naarmate de tweede helft vorderde steeds verder af. Vosta ging wat opportunistischer spelen en dat resulteerde al snel in een gevaarlijke situatie voor het doel van DTC. Een lange bal werd door Jordi Visschedijk verkeerd ingeschat. De DTC-keeper en de aanvaller van Vosta kwamen hard met elkaar in aanraking, maar van opzet was geen sprake. Scheidsrechter Lammers gaf dan ook een doeltrap.

In de zestigste minuut wederom een lange bal van een verdediger van Vosta. Een Vosta-aanvaller wist de bal knap te controleren en tussen drie man van DTC kwam hij er toch uit. Zijn schot verdween onder Jordi Visschedijk door het doel in: 1-1. Een onnodig tegendoelpunt, dat met wat adequater verdedigingswerk voorkomen had kunnen worden.

Na het doelpunt van Vosta was DTC de kluts volledig kwijt. De simpelste ballen werden verkeerd gespeeld en Vosta was sterker in de duels. Hier wist de Enschedese club echter niet van te profiteren. De wedstrijd liep richting zijn eind, toen Vosta het weer ging proberen door de ballen in de zestien van DTC te pompen. Uit een vrije trap kon een Vosta-speler de bal naar het DTC-doel koppen, maar met een goede reflex verwerkte Visschedijk de bal tot hoekschop. Uit de afvallende bal werd er van afstand naar het doel geschoten, maar wederom wist Visschedijk redding te brengen.

Verder dan een aantal gevaarlijke afstandschoten kwam Vosta ook niet meer, goede reddingen van Visschedijk zorgden ervoor dat DTC overeind bleef tegen de Enschedeërs. Uiteindelijk mocht DTC zich nog gelukkig prijzen met een punt. Man of the Match was Pim Scholte Lubberink, die met prima opbouwend spel vanuit de DTC-defensie een aantal goede kansen wist te creëeren.

Het spel zal volgende week zondag beter moeten. Dan wordt er in Lattrop om 14:00 afgetrapt tegen La Première.