Zure nederlaag DTC uit bij 't Centrum

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Zure nederlaag DTC uit bij 't Centrum

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Harm Heerink, Pim Scholte Lubberink, Jelle ten Dam, Rik Groeneveld; Mark Hesselink (Roel Potijk), Jelco Nijhuis, Lars Arens; Nick Huusken, Sam Tebbe, Ewout Olde Keizer.

 

Om half drie werd er in Enschede afgetrapt tussen 't Centrum en DTC. De uitploeg kon rekenen op een groot aantal meegereisde supporters. De thuisploeg was na vijf wedstrijden nog ongeslagen.

 

DTC begon moeizaam op een slecht veld. 't Centrum had veel balbezit en zorgde ook voor het eerste doelgevaar. Het schot werd goed gekeerd door Visschedijk. Op momenten dat DTC de bal had, was het deze vaak snel kwijt. Na twintig minuten was daar de eerste mogelijkheid. Nijhuis draaide weg na een inworp, maar schoot de bal over.

 

Het restant van de eerste helft was weer voor de thuisploeg. Een ingestudeerde vrije trap zorgde voor problemen achterin bij DTC. De voorzet bij de tweede paal kon echter net niet worden binnengeschoten. Niet veel later was er weer een kans voor 't Centrum. Het spel werd van rechts naar links verplaatst en de spits kon uiteindelijk vrij inschieten. Zijn schot ging net voorlangs.

 

Vlak voor rust kwam 't Centrum dan toch op voorsprong. Een snel genomen vrije trap werd teruggelegd en deze kon door een inkomende speler in de korte hoek worden binnengeschoten. DTC had hierna nog een penalty kunnen krijgen. Arens werd met twee handen vastgehouden en ging naar de grond, maar de scheidsrechter zag er niets in en floot voor het rustsignaal.

 

In de tweede helft creëerden beide ploegen meer kansen dan in de eerste helft. Na een kwartier kreeg DTC een hoekschop. De bal belandde op de rand van de zestien waar Hesselink vrij stond om uit te halen. Hij schoot hard tegen de touwen en zette de uitploeg weer naast 't Centrum. Hierna drukte DTC door, was het de betere partij en wist het in korte tijd een reeks aan mogelijkheden te creëren.

 

Eerst ging Tebbe er aan de linkerkant vandoor. Hij ontweek onderweg een sliding en zette de bal voor richting Olde Keizer. Hij kon de bal nog net aanraken, maar de keeper raapte de bal bij de tweede paal op. Schoten van Huusken en Tebbe (2x) gingen daarna recht op de doelman af. De mooiste aanval van DTC moest nog komen. Een snel genomen vrije trap werd na kort samenspel door Potijk en Huusken voorgezet door Heerink. Tebbe kopte de bal achterin terug op Olde Keizer. Zijn schot vloog laag richting de verre hoek, maar de keeper zat er goed bij.

 

Tien minuten voor tijd kreeg 't Centrum nog een grote kans. De spits dook op voor het doel en had de bal vrij voor het inschieten. Visschedijk maakte echter een knappe redding. Een paar minuten later werd een afstandsschot onderweg aangeraakt met de hand door een speler van DTC. De scheidsrechter wees naar de stip en de aanvaller van de thuisploeg faalde niet.

 

DTC werd hierna nog twee keer gevaarlijk uit een vrije trap. De eerste viel op een hand in het strafschopgebied, maar de arbiter zag er geen strafschop in. De tweede werd op de rand van de zestien genomen door Scholte Lubberink. Hij zag, in tegenstelling tot vorige week, de keeper de bal knap uit de hoek tikken.

 

Een zure nederlaag voor DTC dat op basis van de tweede helft minimaal een gelijkspel had verdiend. Man of the match was Rik Groeneveld, die het de behendige rechtsbuiten van de thuisploeg zeer lastig maakte. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Zenderen Vooruit is dan in Tilligte de tegenstander.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte