DTC '07 imponeert niet, maar pakt volle buit tegen De Lutte

geplaatst op: 25-02-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink, Mart Oude Luttikhuis, Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Wout Potijk, Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer (Lars Arens), Sam Tebbe, Roel Potijk (Jelle ten Dam)

Na de belangrijke 1-2 overwinning op Berghuizen stond voor DTC de eveneens zeer belangrijke wedstrijd tegen concurrent De Lutte op het programma. De eerste mogelijkheid op deze zonovergoten zondag was voor DTC. Scholte Lubberink mocht aanleggen voor een vrije trap, maar zijn inzet was een makkelijke prooi voor de keeper van De Lutte.

De eerste helft verliep rustig en zonder écht grote kansen totdat de keeper van De Lutte een overtreding nodig had om Tebbe, die goed doorjaagde, af te stoppen. Scheidsrechter Geerdink wees zonder twijfel naar de stip, een uitgelezen kans voor DTC om op voorsprong te komen. Olde Keizer ging achter de bal staan en stuurde de keeper naar de verkeerde hoek: 0-1.

Enkele minuten later was er ook het eerste gevaar voor De Lutte na een dekkingsfout in de defensie van DTC. Een aanvaller van De Lutte ging over het been van Scholte Lubberink en ook nu wees arbiter Geerdink naar de stip. De centrale verdediger van De Lutte ging achter de bal staan, maar zag DTC-keeper Visschedijk zijn inzet vanaf elf meter geweldig klemvast uit de hoek halen.

Toch kwam De Lutte vlak voor rust verdiend op 1-1. Een vrije trap vanaf ongeveer twintig meter van het DTC-doel werd door de centrale verdediger, die vlak daarvoor nog de penalty miste, prachtig in de kruising gekruld. Visschedijk kon niet anders dan toekijken.

Bijna kwam De Lutte ook nog op voorsprong voor de theepauze. Een vleugelaanvaller van de thuisploeg kwam na een goede voorzet voor zijn man bij de tweede paal, maar zijn schot verdween via de buitenkant van de paal naast het doel.

Vlak na rust was DTC meteen gevaarlijk. Een goede corner kon door Nijhuis ingekopt worden, maar de middenvelder raakte de bal niet vol. Bijna was daar nog Hof die de bal binnen kon tikken, maar hij kwam net tekort. Na deze mogelijkheid voor de uitploeg nam De Lutte het heft weer in handen. DTC zat niet goed in de duels en bijna alle afvallende ballen waren voor de thuisploeg. Ook de thuisploeg werd voor het eerst gevaarlijk uit een corner. De bal belandde in de kluts voor de voeten van een De Lutte-speler, maar die schoot wild naast.

DTC kwam er naarmate de tweede helft vorderde niet meer aan te pas en zag De Lutte steeds dichter bij de 2-1 komen. Een afstandsschot werd door keeper Visschedijk knap naast getikt en niet veel later werd hij gered door Hesselink, die de bal na een goede corner van De Lutte van de lijn haalde.

Een treffer voor de thuisploeg was in de tweede helft een terechte afspiegeling geweest van de verhoudingen op het veld, maar een vrije kopkans werd om zeep geholpen. Ook een afstandsschot ging er niet in: Visschedijk kon de bal - met behulp van de lat - over het doel tikken.

Zo vocht DTC zich richting het laatste fluitsignaal. Diep in blessuretijd probeerde de uitploeg het nog één keer op de vijandelijke helft. Tebbe speelde zich goed vrij en lepelde de bal over de laatste linie, waar invaller Arens de bal geweldig vanuit de lucht langs de keeper van De Lutte wist te schieten.

Een gestolen overwinning voor DTC, maar daar maakte niemand zich na het laatste fluitsignaal druk om. De Lutte kon bijna de hele wedstrijd domineren, maar vergat afstand te nemen van een hardwerkend DTC. Man of the Match was Lars Arens, die met zijn late treffer zorgde voor dolle vreugde bij iedereen die DTC een warm hart toedraagt. De komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma voor DTC, op zondag 17 maart wordt er in Langeveen om 14:00 uur afgetrapt voor de wedstrijd tegen de huidige nummer vijf in de 5e klasse A.