DTC'07 weet 't Centrum niet van zich af te schudden

geplaatst op: 26-11-2018

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk, Jelle ten Dam, Pim Scholte Lubberink, Jesse Oortman, Rik Groeneveld; Wout Potijk (Lars Arens), Rutger Hof (Harm Heerink), Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk

Het nog ongeslagen DTC nam het zondag in Lattrop op tegen FC 't Centrum. De thuisploeg had licht het overwicht en dat resulteerde al snel in de eerste kans. Na een goede actie werd Tebbe vrij voor de keeper van 't Centrum gezet, maar de grensrechter vlagde de situatie discutabel af. Niet veel later weer een kans voor Tebbe: na goed drukzetten verloor een verdediger van de uitploeg de bal, maar Tebbe had het vizier nog niet op scherp staan en schoot in het zijnet.

Het spel werd na deze kansen wat rommeliger en 't Centrum besloot fysieker te gaan spelen. De volgende kans was weer voor de thuisploeg. Roel Potijk zette met een goede bal Tebbe vrij voor het vijandelijke doel, maar zijn inzet verdween net naast. DTC bleef de sterkere ploeg, maar kon het overwicht ondanks een aantal gevaarlijke momenten niet omzetten in doelpunten.

Het eerste gevaar van 't Centrum kwam uit een afstandschot, maar de bal vloog net over. Na deze kans werd het spel van beide kanten weer slechter. Scheidsrechter Erkin deed iedereen een plezier door voor rust te fluiten.

Na rust was het DTC dat weer probeerde het initiatief te nemen. Na een goede actie aan de rechterkant wist Tebbe zijn man te passeren en de bal voor te geven op Hof, maar een polletje zorgde ervoor dat hij de bal niet goed raakte. Niet veel later was het diezelfde Hof die aan de rechterkant van het veld zijn man passeerde en voor kon zetten op Tebbe. Die passeerde de doelman maar schoot vanuit een moeilijke hoek op de paal.

't Centrum werd alleen gevaarlijk met pogingen van afstand. Eén van die afstandschoten belandde op de buitenkant van de paal en rolde naast. De uitploeg werd gedurende de tweede helft wat sterker. Een corner resulteerde in een kopkans voor de bezoekers, maar Scholte Lubberink wist de bal van de lijn te halen.

Een kwartier voor tijd vergat arbiter Erkin een speler van 't Centrum van het veld te sturen. Hof lag na een duel op de grond en kreeg nog een schop na, maar de scheidsrechter vond het slechts geel.

DTC werd vlak voor het laatste fluitsignaal steeds gevaarlijker. Een goede actie van Olde Keizer op links resulteerde in een kans voor Roel Potijk, maar wederom stuiterde de bal vervelend op voordat hij wilde schieten. 't Centrum besloot over te gaan op het neermaaien van DTC-spelers, een tactiek die scheidsrechter Erkin nauwelijks bestrafte.

Vlak voor tijd werd er vanuit de DTC-defensie een lange bal over de defensie van de uitploeg gespeeld, waardoor Tebbe richting het doel kon. Zijn schot vloog echter over, terwijl Olde Keizer links vrij stond. In de 87e minuut werd DTC nog bestolen van een voorsprong. Olde Keizer kon na een steekpass vrij richting het doel van 't Centrum, maar ook deze situatie werd afgevlagd door de grensrechter van de tegenstander. Dit terwijl Olde Keizer op ongeveer drie meter geen buitenspel stond. Toch nam Erkin het vlagsignaal over.

Hiermee ging ook de laatste kans voor DTC verloren. Een 0-0 gelijkspel, waar DTC qua voetbal recht had op meer maar werd bestolen van de overwinning. Man of the Match was Jelle ten Dam, die met hard werken zijn directe tegenstander goed uit de wedstrijd speelde. Aanstaande zondag neemt DTC het in Enschede op tegen SVV'91, aanvangstijd 14:00 uur.