DTC wint simpel van zeer matig Phenix

geplaatst op: 20-04-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Jelle ten Dam (Rutger Hof), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Harm Heerink), Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Ruben Arends, Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk (Nick Huusken)

Onder zeer aangename omstandigheden trapten DTC '07 en Phenix op paaszaterdag af op Sportpark Lattrop. Het was de thuisploeg die meteen zijn intenties duidelijk maakte. DTC kreeg veel ruimte op de helft van Phenix en kwam al snel tot het eerste gevaar. Een goede vrije trap van Scholte Lubberink werd door Nijhuis doorgekopt. Tebbe dook op achter de defensie, maar de spits raakte de bal niet goed. De Phenix-keeper wist de bal dan ook klemvast te pakken.

Een aantal minuten later was er al de volgende kans voor DTC. Een goede bal van Tebbe zorgde ervoor dat Olde Keizer de ruimte in kon duiken. Zijn voorzet werd door Tebbe richting het doel van Phenix gekopt, maar er zat te weinig richting aan zijn poging.

DTC domineerde vrijwel de gehele eerste helft, maar vergat afstand te nemen van een zwak Phenix. Volledig tegen de verhoudingen in werd het zelfs 0-1 voor de uitploeg. Een vrije trap werd richting het strafschopgebied van DTC geschoten en een aanvaller van Phenix kon de bal volledig vrij aannemen. Er was geen DTC-speler in de buurt en de spits had geen enkel probleem de openingstreffer langs DTC-keeper Visschedijk te schieten.

Na het doelpunt werd er door de gasten meteen begonnen met tijdrekken. Meerdere spelers vielen naar het gras en hadden verzorging nodig. DTC probeerde rustig door te voetballen en een opening te vinden, maar was niet zorgvuldig genoeg. Er vielen genoeg ruimtes op de helft van Phenix. Olde Keizer speelde zich in een kansrijke positie vrij in het strafschopgebied van de uitploeg, maar zijn schot vloog voorlangs.

Vlak voor rust was er dan toch de meer dan verdiende gelijkmaker voor DTC. Een verkeerde terugspeelbal werd op het middenveld onderschept door Tebbe. Hij rende richting het doel van Phenix en legde de bal af op Olde Keizer, die geen probleem had dit buitenkansje af te maken: 1-1 vlak voor rust.

DTC kreeg nog voor het rustsignaal de kans om op voorsprong te komen. Een ingooi viel in het strafschopgebied voor de voeten van Arends, maar zijn schot werd knap uit de korte hoek gehaald door de keeper.

Meteen na rust schoot DTC uit de startblokken. Tebbe kreeg na een goede vrije trap een kopkans, maar de bal belandde net aan de verkeerde kant van de paal. Nijhuis kreeg de kans om te koppen vanuit een hoekschop, maar zijn inzet bleef hangen in de Phenix-defensie.

Vlak na deze momenten, we waren nog geen tien minuten bezig in de tweede helft, leek DTC dan toch op voorsprong te komen. De keeper van Phenix raakte de bal volledig verkeerd, waardoor deze in de voeten van Olde Keizer belandde. De spits schoot de bal langzaam langs de keeper en Tebbe tikte hem tegen de touwen, maar na lang overleg werd het doelpunt dan toch afgekeurd. Tebbe zou buitenspel hebben gestaan.

DTC creëerde constant gevaar, maar vergat zichzelf te belonen. Halverwege de tweede helft beging een speler van Phenix een overtreding in het strafschopgebied. Tebbe werd aangetikt en ging naar de grond, scheidsrechter Wippo wees resoluut naar de stip. De eerste keeper van Phenix had het veld al verlaten met een blessure, dus het was aan de reservekeeper om Olde Keizer van scoren te houden. Dat lukte hem niet, Olde Keizer schoot de bal onhoudbaar in het doel.

Na dit doelpunt was het verweer van Phenix gebroken. DTC drukte goed door en dat legde de thuisploeg absoluut geen windeieren. Een aantal minuten later was het Tebbe die op de helft van Phenix aan een solo begon en meerdere (schandalige) tackles van de Phenix-spelers ontweek. Eenmaal bij de keeper aangekomen omspeelde hij hem simpel, om de bal vervolgens in het lege doel te schuiven.

De Phenix-spelers speelden zonder overtuiging en organisatie het restant van de wedstrijd uit. Tebbe kon na een goede bal van Arends zelfs nog knap de 4-1 tegen de touwen schieten, een knappe inzet van de DTC-spits. Na deze treffer creëerde DTC nog wel een aantal kansen, maar het vizier leek al gericht op de wedstrijd van aanstaande maandag. Het bleef 4-1 voor de thuisploeg. Man of the Match was Jelco Nijhuis, die met een aantal goede acties constant voor gevaar zorgde op de helft van Phenix.

Maandag dus al de volgende wedstrijd voor DTC. Op Tweede Paasdag neemt de ploeg het op tegen SVV '91. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Tilligte. LET OP: de aanvangstijd van deze wedstrijd is 13:15 uur in plaats van 14:00 uur!