DTC vecht, maar ziet La Première met titel aan de haal gaan

geplaatst op: 27-05-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink (Nick Huusken), Wout Potijk, Rik Groeneveld (Harm Heerink); Mark Hesselink, Wout Groeneveld (Ruben Arends), Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk

De spanning zat er goed in bij de spelers van La Première en DTC voorafgaand aan deze kampioenswedstrijd in de 5e Klasse A. Sportpark Ossenkoppelerhoek puilde uit van de supporters van beide ploegen.

De openingsfase van de wedstrijd verliep rommelig. Ballen werden compleet gemist en dit leverde een aantal hachelijke situaties op voor beide doelen. De grootste kans was voor La Première na een fout in de DTC-defensie: een aanvaller brak door en kwam in gevaarlijke positie voor het doel van DTC, maar Visschedijk kwam snel uit zijn doel en wist te keren.

De thuisploeg had het overwicht in de beginfase. Visschedijk was echter bij de les en hield zijn doel goed schoon. De eerste kans voor DTC aan de andere kant van het veld leverde wél meteen een doelpunt op: de keeper van La Première schoof de bal zo in de voeten van Tebbe, die vanaf een meter of twintig de bal over de keeper schoot met een prachtig lobje: 0-1.

Het was La Première dat meteen reageerde na het doelpunt van DTC. Een corner kwam gevaarlijk voor het doel en werd door een volledig vrijstaande La Première-speler in het doel gekopt. Een onnodige tegentreffer voor DTC, dat het voordeel van de openingstreffer direct weer weggaf.

De thuisploeg drukte na de gelijkmaker door en ging op zoek naar de voorsprong. Een schot van afstand werd door een DTC-been van richting veranderd, waardoor Visschedijk op het verkeerde been stond. Met een goede reflex wist de keeper de bal nog uit zijn doel te houden. Niet veel later vroegen de spelers van La Première om een penalty na een duikeling in het strafschopgebied. Scheidsrechter Volmer zag er niets in en liet doorspelen. Uit de tegenaanval kwam DTC vervolgens gevaarlijk voor het doel van La Première. Tebbe kwam in gevaarlijke positie voor het doel, maar kwam net tekort om de bal binnen te tikken.

Tien minuten voor rust kreeg DTC een tegenvaller te verwerken. Verdediger Groeneveld moest met een enkelblessure naar de kant. Voor hem kwam Heerink binnen de lijnen. Zijn eerste balcontact leverde DTC een doelpunt op: het spel werd na de blessure hervat met een corner voor DTC en Heerink was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te koppen voor de 1-2.

Maar wederom gaf DTC de voorsprong snel uit handen: een eerste schot van La Première ging nog voorlangs, maar een minuut later was het toch raak voor de thuisploeg. Sanchez Torres kreeg de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied van DTC en twijfelde niet. Hij schoot de bal langs een kansloze Visschedijk in het doel. DTC kreeg vlak voor rust nog een kans om op voorsprong te komen. Tebbe passeerde zijn tegenstander en gaf voor op Nijhuis. Die tikte de bal naar het doel, maar met het nodige kunst en vliegwerk wist de keeper de bal uit zijn doel te houden.

Ook na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Veel onrust aan de bal en weinig goed combinatievoetbal. Het was La Première dat vanuit het niets op voorsprong kwam: een lastige bal viel over de DTC-defensie en werd door een spits opgepikt. Visschedijk kwam nog dichtbij, maar kon niet voorkomen dat de speler de bal met zijn hand in het doel van DTC tikte. Arbiter Volmer nam de handsbal echter niet waar en zo kwam La Première met een beetje hulp op een 3-2 voorsprong.

Scheidsrechter Volmer begon naarmate de tweede helft vorderde steeds matiger te fluiten. Het was echter DTC dat in de spiegel moest kijken, want het voetbal was niet van het niveau van de afgelopen weken. Dat alle kleine momenten in de wedstrijd in het voordeel van La Première werden afgefloten hielp ook niet mee.

Een kwartier voor tijd had La Première met een man minder verder gemoeten. Een verdediger zaagde Wout Potijk met twee gestrekte benen op kniehoogte bijna doormidden. De overtreding werd waargenomen door de scheidsrechter, maar die besloot het bij een gele kaart te houden. Een schandalige beslissing, maar het paste in het beeld van de tweede helft waarin alle beslissingen in het voordeel van La Première leken te vallen.

DTC probeerde in de slotfase de spanning terug te brengen, maar liet daardoor ook veel ruimte voor de snelle en behendige aanvallers van La Première. Een schot van afstand van de thuisploeg werd van richting veranderd, maar net als in de eerste helft wist Visschedijk met een knappe reflex te keren. Vanuit het niets kwam DTC dan toch terug in de wedstrijd: Tebbe passeerde zijn tegenstander en gaf voor op Nijhuis, die de bal beheerst in het doel schoot voor de 3-3.

DTC ging vol voor de overwinning, maar zag La Première het gevaarlijkst worden. Tot tweemaal toe kwam Sanchez Torres voor DTC-keeper Visschedijk, maar die wist beide keren knap zijn doel schoon te houden. De spelers van La Première probeerden met het simuleren van blessures de overwinning over de streep te trekken en dat lukte uiteindelijk. Scheidsrechter Volmer besloot er niet zoveel tijd bij te trekken en floot af.

Een zure, maar terechte uitslag. La Première gaat er dus met het kampioenschap vandoor, maar de DTC-spelers kunnen nu al terugkijken op een bijzonder seizoen. Volgende week moet de beloning komen. In een beslissingsduel tegen Diepenheim kan de ploeg van trainer Telgenhof Oude Koehorst promotie naar de vierde klasse afdwingen. De locatie van dat duel wordt later deze week bekend gemaakt. Graag zien we iedereen ook dan weer langs de lijn!